Pernod Ricard ven la seva cartera de vins internacionals estratègics a AWL

L'operació inclou marques espanyoles com Campo Viejo, Ysios, Tarsus i Azpilicueta

Bolsamanía
Bolsamania | 17 jul, 2024 11:36
ep archivo   sede de pernod ricard espana
PERNOD RICARD ESPAÑA - Archivo

Pernod Ricard ha anunciat aquest dimecres la firma d'un acord per vendre les marques de vins estratègics internacionals a Australian Wine Holdco Limited (AWL), un consorci d'inversors institucionals internacionals i propietari d'Accolade Wines. L'operació inclou el traspàs de marques espanyoles tan conegudes com Campo Viejo, Ysios, Tarsus i Azpilicueta.

PERNOD RICARD
128,800
  • 3,41%4,25
  • Max: 129,50
  • Min: 126,35
  • Volume: -
  • MM 200 : 139,20
17:55 19/09/24

"Aquesta venda permetrà a Pernod Ricard enfortir encara més la seva estratègia de premiumització i dirigir els seus recursos cap al portafoli de marques internacionals de begudes espirituoses premium i xampany que impulsen el creixement del seu negoci", apunta la companyia en una nota.

També destaca que l'acord amb AWL és el resultat de la "continua avaluació de les oportunitats estratègiques" que ha dut a terme Pernod Ricard, en línia amb la seva "política constant d'aportar valor sostenible als seus accionistes, treballadors, clients i altres grups de interès".

La transacció inclou la venda d'un ampli portafoli de marques de vins internacionals amb un "sòlid posicionament al mercat", propietat de Pernod Ricard Winemakers i elaborades per aquesta, amb més de deu milions de caixes anuals de nou litres de tres països d'origen.

Així, a més de les esmentades marques espanyoles, també ven a AWL altres com Jacob's Creek, Orlando i St Hugo d'Austràlia; i Stoneleigh, Brancott Estate i Church Road de Nova Zelanda. "Tot aquest negoci constitueix una plataforma integrada des de la vinya fins a l'ampolla i inclou set cellers".

Amb aquesta operació, Pernod Ricard vendrà la divisió de vins a una "companyia d'escala internacional amb una estratègia de comercialització centrada exclusivament en el sector del vi". Així, aquestes marques de vi "es beneficiaran de l'enfocament necessari per assolir el seu potencial, reforçar-ne la posició i aprofitar noves oportunitats a nivell mundial".

Alexandre Ricard, president i CEO de Pernod Ricard, ha dit que a la companyia "estem molt contents d'haver trobat a Australian Wines Limited, una de les companyies de vi líders del món, un soci ambiciós, l'estratègia del qual s'enfortirà encara més amb el nostre prometedor portafoli. Estem convençuts que aprofitaran l'èxit que hem sembrat al llarg dels anys”.

El tancament de l'operació, que està subjecte al compliment de les condicions contractuals habituals, incloent-hi les autoritzacions legals pertinents, s'espera per al segon semestre del 2025.

contador