Per què l'última decisió de Toyota no és bona per a Arcelor Mittal?

El fabricant d'automòbils ha renegociat a la baixa els preus de compra d'acer a Nippon Steel

  • El resultat d'aquesta negociació generalment s'aplica a continuació a la resta de productors d'acer
Nieves Amigo
Bolsamania | 24 ago, 2017 11:18
cbarcelormittal

ArcelorMittal se situa aquest dijous entre les companyies de l'IBEX que cotitzen amb caigudes, encara que és cert que aquestes retallades són moderats (-0,11%). L'última decisió del fabricant d'automòbils Toyota no és una bona notícia ni per a aquesta acerera ni per les seves companyes del sector, com Aperam, Outokumpu, Thyssen Group, Tata Steel i Nucor.

Arcelormittal
22,100
  • -0,67%-0,15
  • Max: 22,31
  • Min: 22,04
  • Volume: -
  • MM 200 : 22,45
16:45 23/12/24

Nippon Steel va tancar aquest dimecres la seva negociació semestral amb Toyota (les dues parts negocien dues vegades a l'any) acceptant preus a la baixa per al període comprès entre octubre de 2017 i març de l'any vinent. Això, tot i que el plantejament inicial de Nippon Steel era revisar lleugerament a l'alça aquests preus.

El resultat de la negociació semestral de preus per al subministrament d'acer entre Nippon Steel i Toyota generalment s'aplica a continuació a la resta de productors d'acer i al conjunt de fabricants de cotxes japonesos, adverteixen els analistes de Bankinter al seu informa diari. Aquest fet ha provocat durant la matinada caigudes significatives en les companyies acereres japoneses. La mateixa Nippon Steel es va deixar un 3% mentre que Kobe Steel perdia un 5% i JFE Holdings retallava un 4%.

"Pensem que aquesta tendència (de caigudes en les acereres) es reproduirà avui a les sessions europea i nord-americana, de manera que esperem caigudes per a Arcelor Mittal, Aperam, Outokumpu, Thyssen...", assenyalen els analistes de Bankinter. "La renegociació de preus a la baixa en l'acer per a la indústria de l'automòbil, tot i la dinamització de la demanda final d'actuacions, és un altre factor deflacionista per a l'economia global i, per tant, un factor que posarà les coses més difícils perquè els bancs centrals (Fed i BCE sobretot) puguin aplicar les seves estratègies de sortida (pujades de tipus i/o tapering) al ritme que tenen previst", afegeixen aquests analistes, i conclouen: "Això porta a pensar que els bancs centrals hauran d'anar més a poc a poc de com desitjarien, com estem defensant des de fa temps, i tindrà implicacions globals".

contador