Per què cau Sabadell a borsa si els seus resultats han superat previsions?

L'anàlisi tècnica, les mesures del BCE i els baixistes en condicionen la cotització

César Vidal
Bolsamania | 27 oct, 2022 14:41
ep archivo   el consejero delegado de banco sabadell cesar gonzalez bueno este jueves en alicante
BANCO SABADELL - Archivo

Les primeres valoracions dels analistes indiquen que els resultats de Banc Sabadell han superat àmpliament els pronòstics del consens, malgrat que l'entitat no està descomptant les xifres de manera positiva al mercat. Hi ha diverses raons per explicar el seu comportament negatiu.

Banco Sabadell
1,945
  • 0,15%0,00
  • Max: 1,96
  • Min: 1,93
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,57
17:35 20/09/24

La primera és que el valor no ha pogut superar la resistència tècnica de 0,80 euros (màxims de setembre). Aquest seria "el senyal que ens faria pensar en una extensió de les pujades fins al nivell dels 0,9144 euros, màxims anuals", segons explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

D'altra banda, els bancs cotitzen en negatiu durant la sessió, en espera de les mesures que pugui prendre el Banc Central Europeu (BCE) sobre la retirada de liquiditat al sector, i que poden afectar-ne la cotització.

Finalment, cal recordar que el fons Citadel Advisors, un dels més importants del món, manté oberta una posició baixista sobre el 0,51% de Sabadell, cosa que també és un llast per a la seva evolució borsària.

BONA ANÀLISI FONAMENTAL

A nivell fonamental, la valoració és positiva. "Els resultats han superat les nostres estimacions i les de consens a les principals línies del compte de resultats", assenyalen des de Renta 4, empresa que ha reiterat el seu consell de sobreponderar, amb un preu objectiu d'1,01 euros per acció.

Aquests experts destaquen l'evolució del marge d'interessos, "recolzat per creixement de volums, de la cartera de crèdit, i més rendibilitat de l'actiu, tant del crèdit com de la cartera de renda fixa, que han compensat més que l'augment del cost del passiu, i ha permès millorar el marge de clients en 8 punts bàsics”.

També remarquen la "bona lectura de les dinàmiques de risc" i que la filial britànica "TSB genera durant el trimestre un benefici net de 42 milions d'euros, recolzat per un creixement interanual del marge d'interessos i comissions netes a doble dígit, reducció de costos del 4% i cost de risc baix malgrat més provisions.

Per part seva, els experts de Bankinter, que han reiterat el seu consell de comprar el valor, amb una valoració d'1,05 euros, afirmen que Sabadell "està ben posicionat per capturar la pujada de tipus" a la zona euro, perquè "el marge d'Interessos representa el 69,6% dels ingressos".

A més, expliquen que "la demanda de crèdit empresarial (clau a Sabadell) es manté ferma (+29,0% en inversió per a circulant) i el deteriorament als índexs de qualitat creditícia sembla manejable".

Segons la seva opinió, el més rellevant és que "les partides clau avancen en la bona direcció" i que el "redimensionament de la xarxa comercial a Espanya realitzat el 2021 és un tallafoc davant de la Inflació", i per això "el pla estratègic avança a la bona direcció".

D'altra banda, comenten que "les perspectives de la seva franquícia al Regne Unit (TSB) són bones" i que "la ràtio de capital CET-1 (focus d'atenció per l'exposició al negoci de pimes) millora fins al 12,52% i se situa al rang alt del sector".

contador