Pallete reivindica "el valor intrínsec de Telefónica més enllà de les conjuntures borsaris"

Telefónica "està vivint un moment únic, extraordinari i que marcarà la història", ha dit el president de l'operadora

Nieves Amigo
Bolsamania | 08 jun, 2018 15:10 - Actualitzat: 15:10
pallete reencuentro telefonica
Archivo

El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha comparegut aquest divendres davant els accionistes de la companyia durant la junta general ordinària que se celebra a Madrid i ha reivindicat l'esforç inversor de l'operadora durant els últims anys, un esforç que, segons ha reconegut, ha tingut el seu impacte en deute però que els ha situat "al centre de la revolució" tecnològica que s'està vivint.

Telefónica
4,351
  • 0,86%0,04
  • Max: 4,40
  • Min: 4,32
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,93
17:35 04/10/24

"Impulsem un progrés en què creiem. Aquesta nova revolució generarà bilions d'euros de valor, i hem de fomentar que aquesta nova onada de progrés garanteixi l'avanç de totes les persones", ha assenyalat Álvarez-Pallete.

Davant dels que consideren que Telefónica no ha fet prou durant els últims anys i es mostren àvids de notícies que no arriben (com la venda d'una part d'O2 o la sortida a borsa de la seva filial a l'Argentina), el president de Telefónica ha defensat el creixement orgànic de l'empresa i ha recalcat que durant aquests dos anys des que es va dirigir per primera vegada als accionistes des del seu lloc de president "han passat moltes coses a Telefónica".

José María Álvarez-Pallete ha precisat que el 'moviment' es demostra en xifres i ha recordat les de 2017, destacant que ara tenen "més clients (...); els ingressos de serveis creixen més d'un 3% (... ), i per primera vegada els ingressos de banda ampla i serveis més enllà de la connectivitat en representen més de la meitat".

Pallete ha insistit en el seu paper com a "pioners" en la transformació del sector. "Érem conscients de la dificultat perquè sabíem que empreníem les construcció d'una xarxa costosa que impactaria en els nostres nivells de deute i en la cotització", ha precisat. Alhora, ha enumerat una altra sèrie de factors que també els estan afectant negativament. "La fluctuació de les divises als països en què operem; l'evolució borsària del nostre sector, que ha estat el pitjor que s'ha comportat a nivell mundial als mercats de valors durant els dos últims anys, i l'impacte negatiu de la regulació, que segueix drenant creixement en un sector que mereix respecte", ha explicat.

"Estic convençut que més enllà de les conjuntures borsàries, es reconeixerà el valor intrínsec de la nostra companyia. Tinc plena confiança en això, i m'atreveixo a demanar la vostra", ha afegit a continuació.

El president de Telefónica no s'ha referit als plans de desinversió ni a les futuribles operacions per reduir el seu deute. Pel que fa al dividend, un altre assumpte sempre rellevant, s'ha limitat a recordar que el primer pagament (0,20 euros) dels 0,40 euros corresponents a l'any 2017 es repartirà el proper divendres, 15 de juny; i el segon, el proper 20 de desembre.

"Telefónica és avui, més que mai, una companyia tecnològica. Aquesta és la raó que explica que fa més de tres anys que estem creixent", ha dit Álvarez-Pallete, que ha insistit que Telefónica "està vivint un moment únic, extraordinari i que marcarà la història”.

contador