Oryzon presenta bons resultats del seu estudi per tractar la leucèmia mieloide

Dona a conèixer dades preliminars de l'assaig de Fase lb FRIDA que combina iadademstat i gilteritinib

Bolsamanía
Bolsamania | 14 jun, 2024 18:40 - Actualitzat: 18:40
ep recurso de oryzon genomics
ORYZON GENOMICS - Archivo

Oryzon Genomics ha presentat aquest divendres dades preliminars de l'assaig de Fase lb FRIDA que investiga la combinació d'iadademstat i gilteritinib per tractar la leucèmia mieloide aguda (LMA) en pacients en recaiguda/refractaris portadors d'una mutació de tipus FLT3. I les sensacions no podrien ser millors, segons ha explicat a una nota.

Oryzon Genomics
1,570
  • -0,63%-0,01
  • Max: 1,60
  • Min: 1,55
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,84
17:35 21/11/24

La presentació, que ha tingut lloc en el marc del congrés de l'Associació Europea d'Hematologia (EHA) 2024 que se celebra aquests dies a Madrid, ha estat a càrrec del Dr. Amir Fathi, de l'Hospital General de Massachusetts i investigador principal de l'estudi.

A la nota remesa per la companyia, el dr. Carlos Buesa, CEO d'Oryzon, ha comentat les dades presentades. "Estem molt satisfets amb aquests resultats preliminars, que mostren en una població de pacients majoritàriament refractaris una activitat antileucèmica superior a l'esperada a les dues primeres cohorts", ha dit.

"Nosaltres, i altres, hem descrit prèviament la forta sinergia de la combinació d'iadademstat amb gilteritinib, i aquestes dades clíniques confirmen aquesta sinergia", ha afegit el directiu, que ha assenyalat que "les dades d'unió en LSD1 completa observades a les dues primeres cohorts mostren que necessitem reduir la dosi per optimitzar la recuperació de la medul·la i aconseguir un major grau de respostes completes”.

Així mateix, ha remarcat que "amb la capacitat de quantificar els nivells dʻocupació d'LSD1, ens trobem en una situació òptima per seguir la guia Optimus de l'FDA". I és que, ha dit, "fins ara el perfil de seguretat és adequat i d'acord amb el que s'esperava, i el reclutament de pacients continua".

Entre els principals resultats presentats per Oryzon al congrés, Fathi ha remarcat que la combinació de iadademstat i gilteritinib va ​​ser segura i ben tolerada, sense que s'hagin notificat toxicitats limitants de la dosi (DLT per les sigles en anglès) en el període d'avaluació de DLT de 28 dies a les dues primeres cohorts: cohort inicial (n=6, iadademstat 100 μg) i cohort DL-1 (n=7, iadademstat 75 μg). "No es van produir esdeveniments adversos emergents del tractament (TEAE) inesperats", ha destacat la companyia.

El doctor també ha confirmat que es va observar una activitat antileucèmica encoratjadora, amb 9 de 13 pacients (69%) aconseguint l'eliminació de blasts de la medul·la òssia al primer cicle. Cinc de 13 pacients (38%) van assolir una remissió completa (RC), remissió completa amb recuperació hematològica parcial (RCh) o remissió completa amb recuperació incompleta de l'hemograma (RCi). Cal destacar que 11 dels 13 pacients eren refractaris a règims de tractament estàndard previs, incloent-hi venetoclax, règim 7+3 i midostaurina. Per la seva banda, dos pacients han estat sotmesos a un trasplantament de cèl·lules mare hematopoètiques.

Pel que fa a la recuperació del recompte plaquetari, Oryzon ha explicat que "ha estat lenta en la majoria dels pacients, cosa que ha limitat fins ara una transició ràpida de l'estat morfològic lliure de leucèmia (MLFS per les sigles en anglès) a CR/ CRh".

Atès que LSD1 té un paper clau en l'hematopoesi i que les dues dosis d'iadademstat avaluades en les dues primeres cohorts (dosi inicial i DL-1) van mostrar una ocupació total de la diana LSD1 (≈90%), “s'estan investigant dosis més baixes amb l'objectiu de mantenir l'eficàcia i millorar la recuperació plaquetària, d'acord amb el projecte Optimus de l'FDA que requereix identificar la dosi mínima segura i biològicament activa", ha confirmat la companyia.

FRIDA està actualment reclutant pacients a la tercera cohort, DL-2 (iadademstat 75 μg, 3 setmanes de tractament per cicle). S'han reclutat dos pacients, sense que fins ara s'hagin notificat DLT, ha dit Oryzon, que ha revelat que les dades farmacocinètiques "confirmen que no hi ha interferència farmacològica (DDI) entre iadademstat i gilteritinib".

QUÈ ÉS FRIDA I QUÈ BUSCA?

A la seva nota, Oryzon ha aprofitat també per explicar més al detall què és FRIDA i què pretén amb aquest estudi. Segons ha explicat, es tracta d'un assaig de Fase Ib d'escalat de dosi/expansió, obert, d'un sol braç i multicèntric per establir la seguretat, tolerabilitat i la dosi recomanada de Fase II (RP2D) de la combinació de iadademstat amb gilteritinib.

L'estudi, ha indicat, s'ha dissenyat d'acord amb el Projecte Optimus de l'FDA i consta de dues parts: primer, una part de cerca de dosis per avaluar la seguretat, la tolerabilitat, la farmacocinètica, la farmacodinàmica i l'activitat emergent de la combinació, i per determinar la dosi farmacològicament activa (és a dir, la dosi mínima segura i biològicament activa) d'iadademstat en combinació amb gilteritinib.

En segon lloc, consta d'una part d'expansió a la(es) dosi(s) específica(-ques) seleccionada(es) per avaluar l'activitat de iadademstat en combinació amb gilteritinib en pacients amb LMA R/R amb mutació FLT3. L'assaig es fa als EUA i té previst reclutar fins a 45 pacients aproximadament.

contador