Orange i MásMóvil creen la seva 'joint venture' per combinar les seves operacions a Espanya

Cada operador compta amb una participació del 50%

Aitor Pereira
Bolsamania | 26 mar, 2024 16:38 - Actualitzat: 16:38
orange masmovil

Orange i MásMóvil han anunciat aquest dimarts la creació de la seva nova 'joint venture', completant així l'acord per combinar les operacions a Espanya. Els accionistes dels dos operadors tenen cadascun una participació del 50% de l'entitat combinada amb els mateixos drets de governança.

ORANGE
10,895
  • 1,11%0,12
  • Max: 10,92
  • Min: 10,78
  • Volume: -
  • MM 200 : 10,22
15:07 20/09/24

La nova entitat compta amb més de 37 milions de línies entre banda ampla i mòbil, i es converteix en l'operador líder del mercat de les telecomunicacions a Espanya per volum. Les dues empreses que la integren asseguren, a més, que ostenta “la capacitat financera necessària per continuar invertint en xarxes de nova generació en benefici del mercat, els consumidors i les empreses espanyoles”.

Segons les estimacions revisades per les operadores, la nova companyia s'espera que generi unes sinergies de més de 490 milions d'euros l'any a partir del quart any posterior al tancament. Segons els comptes de tancament preliminars, els respectius ingressos al tancament seran aproximadament de 4.400 milions per a Orange i aproximadament de 1.650 milions per als accionistes de MásMóvil.

A més, les dues empreses operaran com una entitat única, i els comptes de les dues empreses seran consolidats en una nova entitat legal ja registrada. Segons el que estava previst, la nova companyia està operativa a partir d'avui.

Jean François Fallacher, actual CEO d'Orange França, ha estat nomenat president no executiu de la nova companyia, i el Consell d'Administració de la 'joint venture' ha confirmat també el nomenament com a CEO de Meinrad Spenger, CEO de MásMóvil des de 2006, i d'Alberto Castañeda, com a secretari del Consell. Ludovic Pech i Germán López també han estat confirmats com a director financer (CFO) i director d'operacions (COO), respectivament.

Christel Heydeman, CEO d'Orange, assegura que "en crear un operador més fort i sostenible, la 'joint venture' llançada avui ajudarà a impulsar la innovació i la inversió en banda ampla d'alta velocitat i en serveis digitals a Espanya".

"És un gran honor i una enorme responsabilitat oferir servei als nostres més de 30 milions de clients a Espanya. Ens esforçarem a assegurar que segueixin sent els clients més satisfets del nostre país. Amb aquesta 'joint venture' el mercat espanyol de telecomunicacions compta ara amb una companyia més forta, amb capacitat d'innovar i invertir i convertir-se en el soci de confiança per als nostres clients particulars i empreses”, destaca Meinrad Spenger, CEO de la nova empresa.

contador