OHLA condiciona la seva ampliació de capital a un acord amb la banca i els bonistes

Un grup d'inversors es compromet a comprar accions noves a 0,25 euros per títol

César Vidal
Bolsamania | 17 set, 2024 10:15
ep sistema de transito rapido en autobus de miami dade de ohla
OHLA

OHLA ha anunciat aquest dimarts que té previst fer una ampliació de capital de 150 milions d'euros mitjançant l'emissió de noves accions a un preu de 0,25 euros per títol. Tot i això, l'operació està condicionada al fet "que la societat assoleixi un compromís vinculant amb els bancs de referència i amb els titulars dels bons emesos per OHLA per assolir, entre altres acords, l'alliberament de la pignoració de caixa (cash collateral), l'extensió de les línies d'avals, l'extensió del segon termini dels bons OHLA que venç l'exercici 2026 i el cost del deute”.

OHLA
0,300
  • -0,53%0,00
  • Max: 0,31
  • Min: 0,30
  • Volume: -
  • MM 200 : 0,37
17:35 19/09/24

Aquests són els detalls comunicats per la constructora a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'empresa va comunicar el 5 d'agost passat acords d'intencions no vinculants amb Excelsior Times, de l'empresari José Elías (en consorci amb altres inversors) i Immobiliària Coapa Larca, de l'empresari mexicà Andrés Holzer (INV) sobre la seva participació potencial en dos augments de capital fins als 150 milions d'euros.

També va comunicar el compromís dels germans Amodio, màxims accionistes, d'assegurar 26 milions d'euros a les dues operacions.

Aquest dimarts, la societat ha "rebut compromisos d'inversió vinculants de 50 milions d'euros" per part del consorci liderat per José Elías, distribuïts en "un primer augment de capital social, a exclusió del dret de subscripció preferent, per import de 70 milions d'euros, a un preu màxim d'emissió de 0,25 euros per acció.

A més, OHLA farà "un augment de capital social posterior, amb drets de subscripció preferent, per un import total de 80 milions d'euros i al mateix preu d'emissió que l'ampliació sense drets".

En aquesta operació, Andrés Holzer ha compromès un desemborsament de 25 milions d'euros. A més, els inversors s'han compromès a "cedir la quantitat de drets de subscripció preferent de l'Augment amb Drets que sigui necessària perquè els accionistes Amodio puguin desemborsar la totalitat del Compromís d'Inversió dels accionistes Amodio (tal com aquest terme es defineix a continuació) a l'Augment amb Drets”.

"A més dels Compromisos d'Inversió dels Inversors", ha explicat OHLA, "els accionistes Amodio van ratificar, mitjançant carta remesa al Consell d'Administració de la Societat de data 15 de setembre de 2024, el seu compromís de subscriure (subjecte a l'execució prèvia de l'Augment sense Drets) accions de nova emissió de l'Augment amb Drets per un import agregat de fins a 26 milions d'euros”.

contador