Els seus títols van pujar un 16% el dimarts per caure un 3,7% la jornada següent
OHL celebrarà per fi aquest divendres la seva junta de bonistes per aprovar la reestructuració del seu deute. La constructora arriba a aquesta cita clau donant bandades en borsa, amb les seves accions repuntant un 16% el dimarts i cedint un 3,7% el dimecres (va arribar a caure més d'un 5%). I aquest dijous registra pèrdues del 0,8%. En qualsevol cas, aquests últims números vermells no signifiquen que el mercat temi un fracàs en l'acord amb els creditors.
Com explica l'analista de XTB, Darío García, la companyia té poca liquiditat, per la qual cosa "una venda pot generar oscil·lacions molt grans en el preu". Aquest expert atribueix el fort repunt del dimarts, que va suposar la tercera major pujada enguany, al baix preu dels seus títols, "que pot generar un atractiu per als inversors de cara a l'aprovació del refinançament del deute".
Però, si l'optimisme està més present que mai, per què només una jornada després va sofrir considerables caigudes? García apunta que "poden deure's a una recollida de beneficis anticipada perquè els inversors van aconseguir el seu preu objectiu abans d'hora". En cap cas considera que hagi d'atribuir-se al fet que l'acord pugui arribar a trontollar.
Aquesta opinió és compartida per la resta d'analistes, ja que els bonistes són els principals interessats en què no converteixin el seu deute en accions. De fet, la seva principal intenció és mantenir una renda fixa per a cobrar el cupó periòdicament. Així i tot, García apunta que en l'hipotètic cas de no aconseguir un acord, "veuríem una correcció molt similar a la pujada que vam veure el dimarts".
No obstant això, tot i l'evident interès per totes dues parts, aconseguir un acord no ha estat fàcil i la junta s'ha hagut d'ajornar fins a tres ocasions. Finalment, sembla que OHL aconseguirà aquest divendres el suport dels bonistes per disposar del crèdit de 140 milions d'euros que va aconseguir amb l'aval de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), encara que qualsevol disposició superior a 35 milions dependrà de l'aprovació d'aquests.
També s'acordarà la reestructuració de les dues emissions de bons que encara té vigents, per un import conjunt de 593 milions, per a emprendre la reestructuració del balanç de la constructora. Aquest és l'apartat que des de la companyia consideren que garantirà la viabilitat i el creixement a futur.
ELS AMODIO PRETENEN ACONSEGUIR ELS 4.000 MILIONS DE FACTURACIÓ
D'aquesta manera, els Amodio, que recentment es van fer amb el poder de la constructora, podran començar a escometre el seu ambiciós pla de creixement amb el qual pretenen augmentar en un 35% interanual les vendes de l'exercici 2020, fins als 4.000 milions de facturació.
Des que van desembarcar a OHL a la seva carta de presentació, els germans mexicans es van mostrar convençuts de poder retornar-li la viabilitat a la companyia a curt termini, a més de reactivar la seva capacitat financera i el seu prestigi empresarial.
De moment, en el primer semestre de l'any, ha comunicat unes pèrdues de 38,5 milions comparat amb els números vermells de 15 milions que va registrar en el mateix període del 2019, degut a l'efecte de la pandèmia de la Covid-19. Quant a les vendes, va aconseguir uns ingressos de 1.350,3 milions, per la qual cosa hauria d'hauria d'incrementar-los en un 33% durant el que resta d'any per a aconseguir l'objectiu fixat pels germans Amodio.