Núvols negres aguaiten Microsoft: "Hi ha dubtes sobre si seguirà liderant la IA"

Els analistes mostren "preocupació" pels resultats dels propers trimestres

María Campillo
Bolsamania | 31 jul, 2024 18:17
ep archivo   recurso microsoft logo 2014
PORTALTIC/EP - Archivo

El nivell d'exigència del mercat envers els 7 Magnífics és cada vegada més gran i ja no només n'hi ha prou de superar les expectatives, sinó que cada segment de l'empresa ha de demostrar força i resistència. Davant d'això, el més mínim senyal de feblesa serà motiu de preocupació. L'última companyia a patir les sacsejades dels inversors ha estat Microsoft, després de donar a conèixer uns resultats amb núvols negres.

MICROSOFT
439,580
  • 2,04%8,77
  • Max: 441,50
  • Min: 436,90
  • Volume: -
  • MM 200 : 412,02
18:07 19/09/24

"Els inversors estan cada cop més nerviosos pel sector tecnològic i només cal una petita mala notícia d'un actor important per augmentar els nivells d'ansietat a tot el mercat", afirma Dan Coatsworth, analista d'inversions d'AJ Bell.

En aquesta ocasió, la 'culpable' ha estat la tecnològica de Redmond, que malgrat incrementar el benefici net un 9,7%, fins als 22.036 milions de dòlars, i mostrar un creixement del 15,2% en els ingressos, ha decebut amb la seva divisió 'Intelligent Cloud', en obtenir una facturació de 28.500 milions (+19%) quan se n'esperaven 28.680 milions.

Amb tot, i "tot i registrar un altre trimestre molt positiu tant per dalt com per baix, els escassos beneficis de Microsoft susciten preocupació de cara als propers trimestres", assenyala Thomas Monteiro, analista sènior d'Investing.com.

Per a l'expert, "les xifres de creixement dels ingressos del núvol inferiors al previst indiquen que Azure pot tenir un potencial de creixement limitat a curt termini si no està a punt d'assolir el punt màxim el 2024. Tot i que Microsoft ofereix els millors productes de la seva categoria i una diversificació d'ingressos sense comparació, encara no pot créixer prou ràpidament com per reunir el capital necessari per créixer en tots els segments -incloent-hi la IA- sense un impuls significatiu d'Azure".

Tenint en compte que Apple s'ha unit a la carrera de la IA i que Alphabet està fent passos significatius cap a una oferta d'IA diversificada similar a la de Microsoft, el lideratge indiscutible de l'empresa al segment fins ara pot estar perdent força.

"En aquest context, disposar dels marges i el creixement dels ingressos per desplegar creixents sumes de capital en tots els segments del negoci serà probablement el factor diferenciador de les grans tecnològiques al segon semestre. L'informe actual dona dubtes significatius sobre si la empresa està en la posició adequada per continuar liderant en aquest àmbit", remarca Monteiro.

I és que, si bé Microsoft ha mostrat un exercici impressionant en termes d'ingressos generals, les preocupacions sobre el seu negoci de núvol intel·ligent i l'augment de les despeses de capital plantegen desafiaments per a l'empresa.

"Es podria dir que les expectatives s'han tornat massa altes per al grup d'empreses anomenat 7 Magnífics. El seu èxit els ha tornat intocables als ulls dels inversors i quan no arriben a la grandesa, surten els ganivets", afegeix Coatsworth.

Tot i això, "amb la seva inversió contínua en intel·ligència artificial i la seva estratègia d'adquisicions, Microsoft segueix sent un líder sòlid en el sector tecnològic, que busca equilibrar el creixement amb una gestió financera prudent", comenta Antonio Ernesto Di Giacomo, analista de mercats a XS.com.

Una opinió compartida amb Bankinter, que segueixen considerant que “amb visió de llarg termini Microsoft és un valor atractiu per tenir en cartera”.

contador