El banc ha sortit al pas de més informacions negatives sobre l'entitat amb un comunicat molt contundent, però sense esmentar el mitjà en qüestió
Nou ensorrament de Banc Popular aquest dilluns. El banc es deixa en borsa un 15% des del dijous passat després d'una successió de notícies des d'El Confidencial -inclosa una entrevista telefònica en exclusiva amb el president del banc, Emilio Saracho- per les que el mateix banc ha amenaçat davant la CNMV amb emprendre accions legals per contra el mitjà de comunicació, a més de qualificar de manera molt dura les informacions sobre la venda de l'entitat o el procés d'inspecció que està portant endavant el Banc Central Europeu (BCE).
En concret, la batussa va esclatar dijous a la tarda després que El Confidencial havia avançat que Popular havia ordenat el mandat de venda de l'entitat als bancs d'inversió JP Morgan i Lazard per a una operació "urgent" per risc de "fallida" per la sortida de dipòsits. El banc va enviar a la CNMV a cap de poques hores un fet rellevant -Comunicat amb validesa jurídica i jurada- en què desmentia "categòricament" determinades asseveracions com la urgència, el risc o la sortida de dipòsits de l'entitat, la gota que va fer vessar la paciència del Popular i va posar en alerta la cúpula de l'entitat bancària.
No obstant això, a cap de poques hores, la CNMV va demanar més explicacions al banc en tornar a llegir la premsa. El president de l'entitat Emilio Saracho va concedir una entrevista a El Confidencial en què admetia que estaven treballant amb els esmentats bancs, confirmava la "urgència" de la situació i, en definitiva, desmentia alguns dels extrems continguts al fet rellevant publicat hores abans. Però aquest dilluns, El Confidencial ha tornat a posar sobre la taula una altra informació que ha obligat el Popular a tornar a parlar, encara que aquest cop tampoc esmenta el mitjà al seu desmentit.
En concret, segons el mitjà digital, el Popular es deu trobar sota una inspecció del Banc Central Europeu (BCE), anàlisi que ha estat confirmat per l'institut monetari a Reuters i ha al·legat que es tracta d’una part del seu programa ordinari de supervisió i ha afegit que el procés encara no ha acabat. "La inspecció, com a part del programa ordinari de supervisió, està en curs i no ha conclòs", ha indicat el BCE, segons informa Europa Press i subratlla que "qualsevol assumpció del resultat final és incorrecta ja que encara no s'han assolit conclusions".
Francisco Aparicio Valls, secretari del consell d'administració de Banc Popular, ha enviat una carta a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) en què torna a amenaçar amb accions legals -com el dijous passat-, però fa servir un llenguatge sense precedents contra un mitjà de comunicació amb expressions com "reiterada publicació de notícies falses i tendencioses" o en el qual diu que "deplora la insistència d'aquest mitjà en falsificar els fets i crear un clima de desconfiança al voltant de les nostres activitats".
Fonts de l'entitat bancària han declinat fer comentaris a Bolsamanía i es van remetre als comunicats oficials davant el supervisor, així com als anteriors enviats davant el regulador. En ells, Popular assegura que segueix treballant en el desenvolupament i implementació de la seva estratègia, que inclou una possible ampliació de capital o una operació corporativa, encara que sense haver fixat la data del proper mes de juny com a límit per concretar una possible operació corporativa, com s'havia publicat.
Tot i el contundent comunicat del Popular, l'entitat també ha aclarit que la inspecció del BCE no ha conclòs i ha assenyalat que el BCE no ha emès conclusions relatives a provisions, així com tampoc ha fet cap valoració sobre els dipòsits de l'entitat espanyola. Fonts del Popular van indicar que el banc no està sotmès a cap tipus d'urgència per abordar la seva possible venda.