Ni dividends ni primes: així és la lletra petita del fons de rescat per a empreses

Aprovat pel Consell de Ministres celebrat aquest dimarts

Bolsamanía
Europa Press | 21 jul, 2020 16:14
ep la ministra de hacienda y portavoz del gobierno maria jesus montero durante el pleno en el senado
EUROPA PRESS/R.Rubio.POOL - Europa Press - Archivo

Ni dividends ni primes a les seves cúpules. Les empreses no financeres i considerades estratègiques a ulls del Govern hauran de complir aquestes exigències, entre més, si volen acollir-se al fons de rescat de 10.000 milions aprovat aquest dimarts.

El fons en qüestió va ser presentat el 3 de juliol com una les Mesures Urgents del Govern per reactivar l'economia i l'ocupació.

Segons les condicions d'aquest mecanisme, el procediment ha d'iniciar-lo la pròpia empresa afectada mitjançant una sol·licitud per escrit.

L'empresa ha d'acreditar que compleix una sèrie de condicions. A saber: que el seu domicili i centres productius estiguin a Espanya; que no estigués en crisi (ni en concurs voluntari ni en situació d'insolvència) a 31 de desembre de 2019; que estigui al corrent de les seves obligacions tributàries i sense haver estat condemnada per suborn, prevaricació o malversació fons públics, i acreditar que sense aquesta ajuda cessaria la seva activitat i tindria greus dificultats per mantenir-se.

A més, ha de justificar que el seu cessament tindria un impacte negatiu sobre l'economia i l'ocupació regional i presentar un pla de viabilitat a mitjà i llarg termini amb previsió de reemborsament de l'ajut estatal.

Entre les restriccions a les quals haurà d'ajustar-se, cal destacar que aquestes empreses no podran dur a terme una política comercial agressiva ni assumir riscos excessius, així com tampoc no podran distribuir dividends, ni els membres del consell d'administració podran cobrar primes o retribució variable.

contador