Naturgy i l'Institut Tecnològic de Canàries s'uneixen per produir hidrogen verd

Les dues organitzacions han establert una col·laboració a llarg termini

Bolsamanía
Bolsamania | 04 set, 2024 15:41
ep sede del itc en pozo izquierdo gran canaria
CEDIDO POR NATURGY

Naturgy i l'Institut Tecnològic de Canàries (ITC), centre públic d'R+D+i del Govern de les Canàries, compartiran el coneixement i l'experiència per validar el rendiment d'una innovadora tecnologia d'electròlisi per a la producció d'hidrogen verd.

Naturgy
23,120
  • 1,40%0,32
  • Max: 23,18
  • Min: 22,76
  • Volume: -
  • MM 200 : 21,66
17:35 25/11/24

L'objectiu d'aquesta col·laboració és instal·lar i provar un prototip experimental d'electrolitzador de 2 kW per provar el disseny de l'equip d'aquesta nova tecnologia i comparar els resultats obtinguts amb els dels sistemes comercials actuals.

"Amb aquest projecte s'esperen avantatges quant a eficiència i reducció de costos en la producció de l'hidrogen verd, a causa de la menor necessitat d'utilitzar materials escassos esgotables, com és el cas dels metalls nobles. A més, és una tecnologia fàcilment adaptable a la variabilitat de les energies renovables, permetent una gran flexibilitat i ràpida resposta”, ha comunicat l'energètica.

Aquesta tecnologia, anomenada Anion Exchange Membrane (AEM), està desenvolupada per l'empresa emergent singapurenca Sungreen, amb què Naturgy col·labora des del setembre del 2022. Com a part de la col·laboració de Naturgy amb Sungreen i l'ITC es preveu arrencar una segona fase de pilot a principis del 2025 amb un electrolitzador de 50 kW a Gran Canària, que s'optimitzarà en base de les millores i resultats obtinguts amb l'equip de 2 kW que s'està provant actualment.

Jesús Chapado, que dirigeix ​​l'àrea d'Innovació de Naturgy, ha destacat que "aquest projecte és una aposta de la companyia per facilitar l'arribada de l'hidrogen verd i impulsar-ne el desenvolupament amb costos més reduïts. Esperem que aquesta nova tecnologia aporti més flexibilitat, autoregulació i autoeficiència en la producció d'aquest nou vector energètic”.

Per part seva, Gonzalo Piernavieja, director d'R+D+i de l'Institut Tecnològic de Canàries, ha assenyalat que "l'assaig de tecnologies d'avantguarda per a la producció d'hidrogen verd forma part del nostre compromís per accelerar la integració efectiva de fonts d'energia" renovable al model energètic".

"Col·laborem amb empreses energètiques d'àmbit internacional per explorar i validar solucions orientades a assolir una economia descarbonitzada, posicionant-nos com a referent en l'ús de l'hidrogen verd com a matèria primera per a la fabricació de combustibles neutres en emissions de CO2", ha apuntat.

contador