Moody's rebaixa a 'negativa' la perspectiva de quatre empreses d'Adani Group

A causa de la "ràpida i significativa disminució" de les entitats als valors de mercat

María Campillo
Bolsamania | 13 feb, 2023 18:13
le logo du groupe adani est visible sur la facade de son siege social a la peripherie d ahmedabad 20230207133815

Moody's ha rebaixat d''estable' a 'negativa' la perspectiva de quatre companyies d'Adani Group a causa de la "ràpida i significativa disminució" de les entitats als valors de mercat. Les empreses que han patit aquesta retallada han estat Adani Green Energy, Adani Transmission Step-One, Adani Electricity Mumbai i Adani Green Energy Restricted Group.

"Aquestes accions de qualificació segueixen la disminució significativa i ràpida als valors de mercat de les companyies d'Adani Group després de la publicació recent d'un informe d'un venedor curt que destaca les preocupacions de governança al grup", ha recollit l'agència de qualificació.

En el cas d'Adani Green Energy, Moody's ha justificat la seva rebaixa recolzant-se al programa de despesa de capital de la companyia i la dependència del suport dels seus patrocinadors, de la qual indica que vindrà potencialment en forma de deute subordinat o préstecs d'accionistes i "probablement serà menys segur a l'entorn actual".

"La perspectiva negativa també té en compte les importants necessitats de refinançament de la companyia al voltant de 2.700 milions de dòlars l'any fiscal que finalitza el març de 2025 i el marge limitat a les seves mètriques de crèdit per administrar qualsevol augment en els costos de finançament", ha puntualitzat.

En canvi, l'agència de qualificació ha mantingut la seva perspectiva 'estable' per a altres companyies del grup com Adani International Container Terminal, Adani Transmission Restricted Group i Adani Port and Special Economic Zone.

Adani Group continua aprofundint la caiguda des que el fons d'inversió nord-americà Hindenburg l'acusés de frau i manipulació del mercat i assenyalés les empreses del conglomerat de participar "en un descarat esquema de manipulació d'accions i frau comptable al llarg de dècades". "L'estafa més gran a la història corporativa".

Les conseqüències negatives d'Adani han generat preocupació sobre l'exposició del grup als principals bancs i asseguradores de l'Índia.

En aquest sentit, i segons ha avançat Reuters citant persones familiaritzades amb l'assumpte, la Junta de Borsa i Valors de l'Índia (SEBI, per les sigles en anglès) es reunirà amb la ministra de finances del país Nirmala Sitharaman, el 15 de febrer.

L'objectiu d'aquesta reunió és informar sobre les "mesures de vigilància" que ha pres durant la caiguda del mercat de les accions de les empreses del grup Adani i posar al dia la ministra de les investigacions en curs sobre els fons extraterritorials del conglomerat.

El grup indi ha anat, dia rere dia, aprofundint les pèrdues borsàries que ja arriben als 107.100 milions de dòlars, igual que els seus títols que també s'han vist seriosament afectats en caure un 7,63% durant la sessió d'aquest dilluns. Pel que fa a les principals empreses que l'integren Adani Transmission, Adani Green Energy, Adani Power i Adani Total Gas han caigut un 5% cadascun.

contador