Més problemes per a Country Garden: podria haver incomplert un altre pagament de deute

El promotor immobiliari podria no haver fet front a un pagament en dòlars per primera vegada

Bolsamanía
Bolsamania | 25 oct, 2023 14:50
le logo de l entreprise chinoise country garden

Més problemes per a Country Garden. El gegantí promotor immobiliari xinès ha incorregut per primera vegada en impagament d'un bo en dòlars, incidint encara més en la crisi d'un dels sectors més importants de la segona economia més gran del món.

Segons informa Bloomberg, Country Garden no ha fet front als interessos del pagaré dins d'un període de gràcia que va finalitzar la setmana passada, cosa que "constitueix un cas d'impagament", segons una notificació als tenidors del fideïcomissari Citicorp International. En concret, la companyia asiàtica no va pagar 15,4 milions de dòlars després d'incomplir el termini inicial del 17 de setembre passat.

D'acord amb aquesta informació, el fideïcomissari ha de declarar el venciment immediat del principal i els interessos si els tenidors d'almenys el 25% del principal agregat dels pagarés en circulació així ho exigeixen, encara que de moment no hi ha indicis que els creditors ho hagin exigit.

Durant els darrers dies, la companyia ha admès que ha incomplert part de les seves obligacions de pagament de deute a l'estranger i que espera no poder fer-ho tampoc amb propers venciments en el termini previst ni dins del període de gràcia corresponent. Segons diversos analistes, això podria provocar que la companyia acabi patint una de les reestructuracions més grans de la història del país asiàtic. De fet, Bloomberg informa que Country Garden ha contractat diversos assessors per revisar la seva estructura de capital.

De la mateixa manera, aquesta publicació informa que hi podria haver més notícies sobre els bons en dòlars de la companyia xinesa, ja que diversos tenidors han intentat organitzar-se per negociar una reestructuració del deute de la companyia.

Cal assenyalar que, de manera oficial, Country Garden encara no ha impagat cap dels seus bons. De fet, el setembre va obtenir l'aprovació dels tenidors de bons per prorrogar els pagaments de nou títols amb un capital total de 14.700 milions de iuans. Així mateix, la companyia ha negat que el fundador i el president hagin deixat el país enmig d'aquesta crisi.

La notícia ha saltat en un moment en què la Xina ha anunciat un pla d'estímul ambiciós per impulsar el creixement econòmic. Pequín elevarà la ràtio de dèficit fiscal per al 2023 fins aproximadament al 3,8% del Producte Interior Brut (PIB), des del 3% fixat el març, i, a més, durà a terme una emissió de deute sobirà addicional per valor d'1 bilió de iuans (137.000 milions de dòlars) al quart trimestre per donar suport a la construcció i l'ajuda en casos de desastre.

Les autoritats xineses han estat tractant de reactivar el mercat immobiliari després que els promotors incorreguessin en impagaments històricament alts alhora que la crisi del sector es fa més profunda, ja que la inversió al sector es va contreure un 9,1% fins al setembre. Durant els últims mesos, Pequín ha relaxat algunes de les mesures que han ofegat el sector, com la necessitat de complir certs nivells de palanquejament per demanar més diners prestats.

contador