Merlin Properties cau a la borsa: tensió entre Santander i el conseller delegat

Malestar entre Javier García-Carranza i el conseller delegat, Ismael Clemente

Bolsamanía
Bolsamania | 20 des, 2021 12:55
ep el ceo de merlin properties ismael clemente interviene en el acto inaugural del proyecto
Eduardo Parra - Europa Press

Caigudes a la borsa per a Merlin Properties després que Javier García-Carranza, president de la companyia i representant del Santander, màxim accionista de l'empresa amb el 22% del capital, hagi sol·licitat el cessament del fundador i conseller delegat del grup, Ismael Clemente, al Consell d'Administració celebrat la setmana passada.

Merlin Prop.
10,990
  • -1,52%-0,17
  • Max: 11,19
  • Min: 10,97
  • Volume: -
  • MM 200 : 10,16
17:35 07/10/24

La mesura no va tenir el suport necessari, ja que Santander només compta amb 3 seients dels 13 que formen el Consell, que compta amb molts independents, expliquen els experts de Renta 4. No obstant, Ismael Clemente podria abandonar voluntàriament la companyia davant les contínues disputes amb el president no executiu nomenat per Santander, Javier García Carranza, que podria haver limitat els seus poders i amb qui no manté una bona relació.

"Notícia amb biaix negatiu. Si es confirma la sortida d'Ismael Clemente, així com part de l'equip gestor actual, considerem que tindria un impacte negatiu en cotització", expliquen aquests experts.

"Recordem que l'actual conseller delegat de Merlin és un dels seus fundadors (juntament amb Miguel Ollero i David Brush), destacant al llarg d'aquests 8 darrers anys una gestió que ha portat la SOCIMI a convertir-se en la immobiliària més gran de la Península Ibèrica", afegeixen.

"La participació de Banc Santander (del 22%) així com la seva representació al Consell (3 consellers de 13 en total) no seria suficient per pressionar fermament la sortida de l'actual equip gestor. El Consell d'Administració de la SOCIMI compta amb majoria de independents (7 consellers), a més de Clemente i Ollero com a executius", recorden des de Renta 4.

"Si es produeix o no la sortida de part de l'equip gestor, considerem que aquest tipus de notícies podrien augmentar risc de sortida de paper o la possibilitat d'una col·locació o venda de tot o part de la participació de Banc Santander", conclouen.

Per part seva, els analistes de Banc Sabadell, que aconsellen comprar, amb una valoració d'11,33 euros, comenten que "la sortida d'Ismael Clemente, i el seu equip, seria una mala notícia perquè gaudeix del reconeixement del sector, i del mercat, després de realitzar un excel·lent treball a la SOCIMI. Dit això, atès que Santander no té el pes suficient en el Consell, que està dividit, no ens sembla evident que finalment es produeixi la sortida de Clemente".

contador