Merlin deixa en suspens el dividend i el seu conseller delegat renuncia a la prima

Compra quatre robots per realitzar proves massives PCR

Bolsamanía
Europa Press | 09 abr, 2020 12:40
ep empresa merlin properties
EUROPA PRESS - Archivo

Merlin Properties ha deixat en suspens el pagament del dividend complementari, pel qual tenia previst repartir un total de 0,32 euros per acció, i ha indicat que el seu eventual abonament es decidirà en funció de l'evolució de la crisi generada pel coronavirus i l'impacte que generi.

Merlin Properties
9,780
  • -1,33%0,00
  • Max: 9,90
  • Min: 9,78
  • Volume: -
  • MM 200 : 10,32
17:55 20/12/24

La socimi indica que el seu consell decidirà quant a l'import final a pagar i la data "quan s'hagin avaluat les conseqüències per al negoci de la companyia la situació creada per la pandèmia, reservant-se igualment la facultat de cancel·lar aquesta distribució si les circumstàncies ho recomanen".

En paral·lel a la suspensió de la remuneració als accionistes, el consell de la primera socimi cotitzada el país ha resolt reduir un 25% la retribució dels seus consellers.

A més, el conseller delegat de la companyia, Ismael Clemente, i la resta de membres de la seva alta direcció han convingut no cobrar la retribució variable o 'prima' que els correspongués de l'exercici 2020.

Així mateix, Merlin, que té com a primer soci al banc Santander, ha analitzat el pla d'inversions que actualment està desplegant per millorar la seva cartera d'oficines i centres comercials i construir noves naus logístiques, i ha decidit limitar-ne "temporalment l' execució" als projectes que ja té en marxa i el lloguer dels quals té compromès, donada la seva "capacitat de generar rendes a curt i mitjà termini". La resta, s'ajornaran.

En concret, la socimi detalla que el conjunt d'actuacions en execució i generadores de rendes a curt termini, això és, els que continuaran en marxa, requereixen una inversió total de 247,7 milions per als pròxims quatre anys, de la qual 167,4 milions es preveu invertir-los el 2020.

Les rendes futures estimades atribuïbles a aquests projectes, que ja estan 'pre-llogats' al 65%, s'estimen en 37,3 milions d'euros.

Respecte als inquilins dels seus locals i oficines afectats per la crisi o que s'han vist obligats a tancar, la socimi indica que "continua treballant per ajudar, dins de les seves capacitats, on es pugui".

"GRAN SOLVÈNCIA"

Merlin assegura "gaudir d'una situació de gran solvència financera per afrontar aquests difícils moments". En concret, va detallar que disposa de 1.100 milions d'euros en tresoreria i que no afronta venciments de deute fins a abril de 2022.

Així mateix, recorda que el seu deute equival al 40,6% del valor de la seva cartera d'actius ('loan to value') i que existeix una "un marge molt còmode" per al compliment dels 'covenants' financers. Recentment, dues agències de ràting, (Moody's i S&P) han ratificat la nota de 'investment grade' que té atorgada a la companyia.

CONTRIBUCIÓ A LA LLUITA CONTRA EL VIRUS

En paral·lel a l'aprovació d'aquestes mesures corporatives, Merlin afirma que ha estat treballat "intensament" aquestes últimes setmanes en iniciatives que ajudin en la lluita contra el coronavirus.

En aquest sentit, va revelar que ha realitzat gestions per portar a Espanya i posar en marxa quatre robots d'"última tecnologia" per realitzar proves massives PCR.

Es tracta, segons va detallar en un comunicat, d'un projecte promogut per cinc professionals dels sectors de la sanitat, la recerca, la tecnologia i els assumptes públics, que compta amb fons aportats per la socimi i donacions dels seus treballadors.

Segons indica, aquests quatre robots han estat ja instal·lats ael l'Institut de Salut Carles III i als hospitals de La Paz, a Madrid, i a la Vall d'Hebron i el Clinic, a Barcelona.

En una segona fase, està previst que aquests robots s'adaptin per integrar els sistemes que s'utilitzaran per dur a terme tests d'anticossos.

Merlín va explicar a més que aquesta iniciativa s'hi han sumats altres empreses, com són Manpower, Inditex, Apple, Correus, Ikea, LLYC i Telefónica, que han aportat enginyers, logística, equipament i infraestructures per a la posada en marxa dels robots. També hi han participat els Ministeris d'Hisenda, Interior, Exteriors i Ciència i Innovació, per facilitar la gestió del projecte.

contador