Merlin aconsegueix l'autorització per controlar el negoci comercial i residencial de Metrovacesa

L'organisme ha tingut en compte la relació entre Merlin, Testa i Testa Residencial per prendre la decisió

Bolsamanía
Bolsamania | 26 ago, 2016 09:40 - Actualitzat: 11:11
Metrovacesa

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha autoritzat a Merlin Propierties Socimi la presa de control en exclusiva del negoci comercial i residencial de Metrovacesa, segons ha informat l'organisme aquest divendres.

A la seva anàlisi, la CNMC ha tingut en compte la relació de control entre Merlin, Testa i Testa Residencial

A la seva anàlisi, la CNMC ha tingut en compte la relació de control entre Merlin, Testa (de la qual és propietària Merlin en un 99,93%) i Testa Residencial (controlada de forma indirecta per Merlin, ja que està participada al 100% per Testa).

AUTORITZACIÓ DE LA CNMC

La CNMC també ha considerat que l'oferta de tinença i gestió per compte propi (lloguer) d'immobles per a ús destinat a oficines està bastant fraccionat, format per empreses nacionals i internacionals, la qual cosa demostra que les barreres d'entrada al mercat no són determinants. En conseqüència, després d'analitzar tots els factors, l'organisme ha decidit autoritzar la concentració.

Aquesta decisió posa fi a la via administrativa i es pot interposar contra ella recurs contenciós-administratiu davant l'Audiència Nacional, en el termini de dos mesos a explicar des de l'endemà a la seva notificació.

ELS ACCIONISTES HAURAN D'APROVAR LA FUSIÓ EL PROPER DIA 15

Merlin Properties i Metrovacesa, controlada pel Banc Santander, van anunciar la seva fusió el passat mes de juny i el proper 15 de setembre celebraran les seves respectives juntes extraordinàries d'accionistes per aprovar aquesta operació.
La integració donarà lloc a una nova Merlin, que gestionarà una cartera d'actius immobiliaris en renda, valorada en uns 10.000 milions d'euros, i tindrà al Santander com a primer accionista. Ambdues empreses volen tancar abans de finalització d'any la seva integració. Les dues companyies van sol·licitar en la primera setmana d'agost el 'vistiplau' a l'operació de la CNMC.

A l'ordre del dia de les juntes, a més de la ratificació de la fusió, figura el repartiment de dividends previstos previs a la integració. En el cas de Metrovacesa, distribuirà 50 milions d'euros entre els seus bancs accionistes. Així, Santander cobrarà 36,1 milions en virtut de la participació de control del 70,27% que té a Metrovacesa. El BBVA percebrà 10,2 milions i el Banc Popular, 4,7 milions.

Així mateix, la junta de Merlin aprovarà la composició del nou consell d'administració que gestionarà a la immobiliària resultant de la fusió. Una vegada que els socis de Merlin i Metrovacesa aprovin en junta la fusió i obtinguda l'autorització del 'superregulador', les dues empreses abordaran el bescanvi d'actius immobiliaris per accions pel qual han acordat materialitzar la seva unió.

BESCANVI D'EDIFICIS PER ACCIONS

En concret, Santander i la resta de bancs accionistes de Metrovacesa cediran a Merlin els edificis d'oficines i centres comercials en renda d'aquesta immobiliària valorats en 1.672 milions d'euros, segons consta en el projecte de fusió.
Per afrontar aquest bescanvi, Merlin realitzarà una ampliació de capital per la qual emetrà 146,7 milions d'accions, a 11,40 euros cadascuna, un preu per sobre de l'actual cotització de la socimi (al voltant dels 10 euros).

La nova Merlin resultant d'aquest intercanvi comptarà amb una cartera d'edificis d'oficines, centres comercials i centres logístics en renda valorada en 9.317 milions d'euros i que generarà ingressos per lloguers de 450 milions a l'any.

El Santander serà primer accionista individual d'aquesta signatura, amb una participació del 21,9%. BBVA comptarà amb un 6,4% i Banc Popular, amb un altre 2,86%. A la seva cartera d'actius de més de tres milions de metres quadrats figuraran alguns emblemàtics edificis, com són la Torre Madrid de la capital o una de les quatre del Nord del Passeig de la Castellana.

contador