Mercedes derrapa a la borsa després de llançar una advertència de beneficis i enfonsa el sector de cotxes

El fabricant alemany s'uneix a altres companyies com BMW i Porsche

César Vidal
Bolsamania | 20 set, 2024 15:09 - Actualitzat: 18:16
ep archivo   el mercedes maybach eqs 680
MERCEDES-MAYBACH - Archivo

Mercedes Benz ha registrat fortes caigudes a borsa aquest divendres (-7,05%; 54,85 ​​euros) després de llançar una advertència de beneficis per la debilitat de les seves vendes a la Xina.

El fabricant alemany de vehicles d'alta gamma s'uneix així a altres companyies germanes com BMW i Porsche, que recentment han retallat les seves previsions de beneficis per les vendes més baixes al gegant asiàtic.

Mercedes ha retallat la seva guia del 2024 per la debilitat a l'entorn macro i en particular per la baixa demanda a la Xina, que suposa el 30% de l'EBIT i que "està afectant ja el segment més premium de la divisió de cotxes (73% EBIT)", segons destaquen els analistes de Banc Sabadell.

Així, la companyia ha reduït la previsió de marge EBIT per al 2024 fins al 7,5%-8,5% des del 10%-11% anterior i enfront de la previsió del consens del 10,3%. Això es tradueix en una previsió de caiguda de l'EBIT del 2024 a nivell grup per sobre del 15%, enfront d'una estimació anterior del -5%/-15%.

"A falta de més detalls, l'impacte en valoració podria ser del 10%, una vegada que el risc és que es posin en dubte els seus objectius de llarg termini de marges de doble dígit, per la qual cosa esperem una acollida negativa", afegeixen aquests experts.

La caiguda de Mercedes està afectant també altres companyies del sector, com BMW, que recentment també va retallar les previsions, o Volkswagen, afectada d'una manera semblant per la debilitat de les vendes.

Per part seva, els experts de Bankinter han reduït el seu consell a vendre des de comprar i recorden que "a finals de juliol Mercedes ja va ajustar a la baixa les seves guies per reflectir el debilitament de la Xina" i afegeixen que "aquesta nova retallada en un espai tan curt de temps reflecteix que la situació és molt pitjor del que s'estima”.

MÉS NOTÍCIES NEGATIVES PER A VOLKSWAGEN

En el cas de Vokswagen, la companyia es veu llastrada per una altra notícia negativa, ja que, segons ha publicat Financial Times, l'auditoria favorable que havia publicat l'empresa en relació amb les seves pràctiques a Xianjiang sobre els treballs forçats no havia complert els estàndards internacionals.

"Notícia negativa a nivell de soroll ESG (responsabilitat social corporativa), ja que reobre la qüestió dels treballs forçats, que semblava tancada i que la companyia havia destacat moltes vegades que no s'havien produït abusos", indiquen des de Sabadell.

contador