L'operadora de telecomunicacions hi donarà aquest divendres el seu salt des del MAB
MásMóvil alerta del seu elevat endeutament abans de donar aquest divendres el salt des del mercat alternatiu borsari (MAB) al Mercat Continu. El quart operador de telecomunicacions d'Espanya, amb una capitalització borsària d’1.000 milions d'euros, assenyala al seu fullet d'admissió que el seu deute financer net puja als 777 milions d'euros.
"El Grup compta amb un nivell de deute financer net amb data de 31 de març de 2017 de 777 milions d'euros", explica MásMóvil, després de comprar Pepephone i Yoigo. "La ràtio de deute financer net respecte a l'EBITDA amb data de 31 de març de 2017 anualitzat ascendeix a 4,8 vegades", afegeix el grup dirigit per Meinrad Spenger.
"Una abrupta modificació de les expectatives de negoci del Grup, com a conseqüència d'un significatiu deteriorament de la demanda al mercat en què opera el Grup, així com una desviació material en la consecució dels estalvis de costos contractuals fruit dels acords estratègics signats pel Grup amb tercers operadors de telecomunicacions, repercutirien negativament en la capacitat de generació d'efectiu del Grup, amb el conseqüent impacte en la capacitat d'afrontar les seves necessitats d'inversió i, en última instància, en la seva capacitat d'atendre el servei del deute", reconeix l'empresa.
ABSÈNCIA DE BENEFICIS
MásMóvil també explica que no ha obtingut beneficis durant els exercicis 2015 i 2016, ja que les pèrdues de 2015 van ser de 150 milions d'euros i les de 2016 de 58 milions d'euros. Durant el primer trimestre de 2017, l'empresa ha perdut 41 milions d'euros. D'aquesta quantitat, 34 milions es deuen a la "variació en valor raonable de determinats instruments derivats emesos pel Grup sense que la variació d'aquests instruments comporti sortida de caixa".
Finalment, MásMóvil explica que ha emès obligacions convertibles per valor de 165 milions d'euros amb Providence Equity Partners, que donen dret al fons a comprar les accions a 22 euros dins de 3 anys i 3 mesos. A més, ACS compta amb el dret de subscriure accions per valor d'entre 120 i 200 milions d'euros.
"La conversió, a un preu fix per acció d'entre 25 euros i 40 euros en funció del moment de conversió, és voluntària per part d'ACS, i pot executar-se des del moment de la seva emissió i fins que transcorrin 6 anys", explica MásMóvil.
A més, l'empresa ha d'apuntar-se pèrdues comptables de 64 milions per la pujada en el preu de les seves accions, a causa de les característiques dels instruments financers signats amb ACS. Per cada euro que puja l'acció, MásMóvil ha d'anotar en el seu compte de resultats un impacte de 4,8 milions d'euros.
"En el cas que els titulars dels citats instruments convertibles decidissin convertir la totalitat dels mateixos en accions, el Grup hauria d'ampliar capital emetent un màxim de 13.102.680 accions, la qual cosa representaria fins a un 65,67% del capital social i , en conseqüència, els accionistes actuals veurien diluïda la seva participació en el capital social fins a en un 60,36%. A més, l'eventual conversió en accions dels esmentats instruments es traduiria en una rellevant disminució del deute financer i en el consegüent increment de seu Patrimoni Net", conclou l'empresa.
RENEGOCIA EL SEU ACORD AMB ACS
MasMovil ha arribat a un acord amb ACS Telefonia Mòbil per refinançar el deute generat per l'adquisició de les accions i els crèdits participatius de Xfera Mòbils (Yoigo).
El quart operador de telefonia manté un acord de deute convertible amb ACS, antic accionista de Yoigo, en el qual es recull que una pujada del preu de l'acció suposarà un increment del valor dels instruments derivats amb el consegüent efecte negatiu en el compte de pèrdues i guanys i en el patrimoni net del grup.
Durant la renegociació de l'acord, les companyies han establert cristal·litzar en 80 milions d'euros el possible pagament contingent (anomenat 'earn-out'), la possible materialització del qual estava inicialment establerta el 2020.
L'import inicial previst per a aquest pagament era d'un màxim de 80 milions d'euros si el benefici brut d'explotació (EBITDA) consolidat del grup ascendia a 300 milions d'euros el 2019. La companyia de telecomunicacions havia proveït ja 63 milions d'euros per això i aquest dijous ha informat que suposarà un increment del seu deute financer de 6 milions d'euros.