Mapfre llança un projecte per analitzar els riscos climàtics que afecten els seus actius

En col·laboració amb Lobelia Earth, companyia especialitzada en dades climàtiques

María Campillo
Bolsamania | 24 jul, 2023 15:06
ep archivo   antonio huertas mejias presidente de mapfre durante su intervencion en el curso de
APIE - Archivo

Mapfre s'ha associat amb Lobelia Earth, líder en dades climàtiques, per explorar la capacitat de predicció de l'impacte del canvi climàtic en els riscos físics de les carteres assegurades.

Mapfre
2,402
  • 0,92%0,02
  • Max: 2,41
  • Min: 2,38
  • Volume: -
  • MM 200 : 2,10
17:35 19/09/24

Aquest projecte pilot per estimar els riscos climàtics que afecten els seus actius s'està duent a terme entre l'empresa emergent tecnològica, Mapfre RE, la reasseguradora del grup i Mapfre Open Innovation.

En aquest projecte, a través de la plataforma Lobelia.Climate, s'han avaluat i quantificat automàticament catorze indicadors extrems del clima comunament utilitzats, en set perills climàtics com ara inundació, vent extrem, temperatura extrema, pluja extrema, incendis forestals o sequera.

Així mateix, s'ha fet per a una mostra representativa de la cartera composta per 5000 actius distribuïts globalment. Els resultats es presenten en un mapa interactiu per als diferents escenaris climàtics.

"Davant l'augment tant en la intensitat com en la freqüència d'esdeveniments climàtics extrems, els perills associats a l'emergència climàtica són una prioritat per a la indústria asseguradora, que ha de respondre davant de la demanda creixent de productes adaptats per a aquest nou paradigma", ha explicat l'asseguradora.

A diferència dels models climàtics globals disponibles, la metodologia de Lobelia calcula esdeveniments extrems a escala local, optimitzant la precisió de les prediccions mitjançant observacions i acotant la incertesa mitjançant l'ús de múltiples models físics.

"A Mapfre fa temps que estem buscant noves fórmules per analitzar i provar models predictius que ens ajudin a anticipar-nos a l'impacte del canvi climàtic i a avaluar-ne els seus riscos. La solució de Lobelia.Climate ens permet estimar diferents variables climàtiques davant de diversos escenaris i horitzons temporals, avaluant el seu possible impacte en les nostres carteres. Aquesta capacitat constitueix un habilitador per prendre millors decisions de subscripció i gestió del risc climàtic”, ha comentat Juan Satrústegui, director de l'àrea de Riscos de la Natura a Mapfre RE.

"Avui dia, la predicció de riscos climàtics és essencial per a les companyies d'assegurances. Lobelia.Climate permet estimar els riscos físics que afecten els diferents actius en tantes ubicacions com sigui necessari, oferint una solució automatitzada molt innovadora. Aquests serveis constitueixen un element crucial en l'esforç per quantificar i minimitzar les pèrdues financeres a causa d'esdeveniments.

contador