La companyia francesa va publicar una caiguda del 2% en les vendes del tercer trimestre
Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) s'ha enfonsat a la borsa aquest dimecres (-3,68%; 602,40 euros) després de publicar aquest dimarts, amb el mercat tancat, les dades de vendes corresponents al tercer trimestre, que es van situar per sota del previst. La seva caiguda contagia altres empreses com Puig a Espanya i Hermés i Kering a Europa.
Segons expliquen els analistes de Banc Sabadell, les vendes comparables del tercer trimestre estanc van caure un 3%, molt per sota de la previsió del consens, que anticipava una pujada del 0,6%.
Per segments de negoci, la divisió de Moda&Pell, que suposa al voltant del 48% dels ingressos totals, va registrar un descens del 5% en les vendes comparables, enfront de la pujada prevista del 0,4%.
A més, les vendes del negoci de Distribució Selectiva, que suposa el 21% dels ingressos, van pujar un 2%, per sota de la pujada anticipada del 5%.
"Això s'explica per un fort deteriorament a l'Àsia ex-Japó", que suposa el 29% de les vendes i que va registrar un descens del 16%, assenyalen des de Sabadell.
"La confiança del consumidor a la Xina està a mínims de la pandèmia i ha portat caigudes en vendes a Moda&Pell d'aquest client d'un dígit simple (enfront de creixement de digit mitjà-alt al segon trimestre)", afegeixen.
BANKINTER EN RETALLA EL SEU CONSELL
Després de conèixer les xifres, els experts de Bankinter n'han retallat el seu consell fins a vendre des de comprar i han situat el preu objectiu de 715 euros 'en revisió' per a una futura retallada.
"Les vendes cauen més del que s'esperava i totes les divisions i àrees geogràfiques deceben i desacceleren enfront dels trimestres anteriors", expliquen.
"El deteriorament general és més acusat del previst i la visibilitat per als propers trimestres continua limitada. Rebaixem la recomanació per revisió a la baixa d'estimacions i més prima de risc", indiquen.
SERÀ UNA CAIGUDA PUNTUAL?
Per la seva banda, Aarin Chiekrie, analista de renda variable de Hargreaves Lansdown, afirma que "després de diversos anys de creixement vertiginós després de la pandèmia, les vendes han caigut en territori negatiu. El creixement va ser força desigual en totes les seves divisions, amb un pobre rendiment en particular de la unitat de vins i licors, que va deixar el grup amb una sensació de deteriorament”.
En positiu, aquest expert afegeix que "la demanda de perfums i cosmètics va ajudar a emmascarar l'olor d'un pobre exercici en altres àrees. Marques com Givenchy i Christion Dior, amb la fragància líder mundial, Sauvage, van ajudar a compensar part de la caiguda" .
"Això és el que distingeix LVMH de molts dels seus parells", destaca Aarin Chiekrie. "El seu ampli conjunt de marques de luxe de gran èxit significa que està més diversificat i, sovint, més ben preparat per trampejar alguns dels alts i baixos del mercat".
A parer seu, "tot i que encara és massa aviat per dir-ho, s'espera que l'actual ofensiva d'estímuls de la Xina pugui marcar un punt d'inflexió per a empreses de luxe com LVMH".