Els analistes creuen que el preu de PharmaMar és car després de l'espectacular pujada d'un 1.000% des de 2018

Creuen que hauria de cotitzar a 7,6 euros

Nieves Amigo
Bolsamania | 17 jul, 2020 14:11 - Actualitzat: 14:11
ep madrid espana a 5 de marzo de 2020
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Els experts creuen que el preu de PharmaMar és massa car, després que s'hagi revalorat més d'un 200% enguany, i més d'un 1.000% des que van arrencar les pujades, als mínims d'octubre de 2018. Segons el consens de FactSet, PharmaMar hauria de cotitzar a 7,6 euros, és a dir, un 30% per sota del preu actual de 10,4 euros.

PharmaMar
78,500
  • -2,79%-2,25
  • Max: 80,60
  • Min: 76,70
  • Volume: -
  • MM 200 : 45,85
17:35 20/12/24

Quant a les recomanacions, si al maig el 100% dels analistes que cobreixen l'empresa aconsellava 'comprar', al juny i juliol han canviat els percentatges, amb un 50% recomanant 'mantenir' i l'altre 50%, 'comprar'.

PharmaMar és el millor valor del mercat espanyol l'any amb diferència. El següent que més es revaloritza és Berkeley, amb alces del 125%. Per anàlisi tècnica, no obstant això, els experts de Bolsamanía creuen que poden continuar les alces ara que la biofarmacéutica ha superat el nivell dels 9-9,70 euros. "El 'momentum' de mercat és tan alcista que pot passar de tot. De fet, ja no s'observen resistència de veritat fins als màxims històrics de gairebé 21 euros, la qual cosa no vol dir que hagi de dirigir-se fins aquí. Però sí, ja no s'aprecien resistències clares fins als màxims de 2000", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

La companyia s'ha vist beneficiada enguany per la seva tasca relacionada amb la pandèmia de coronavirus, amb la fabricació de kits per detectar la malaltia i amb la seva recerca per a l'ús del seu fàrmac Aplidin per combatre-la. Però, sobretot, els avanços del seu compost lurbinectedina per a càncer de pulmó, que ha estat aprovat per la Food and Drug Administration (FDA) estatunidenca, ha estat el principal catalitzador per a l'empresa.

El sector farmacèutic global està 'de moda' a causa de la pandèmia de Covid-19. Aquí a Espanya, a més de PharmaMar, Reig Jofre (+40%) i Laboratorios Rovi (+30%) també s'estan comportant molt bé, gràcies a les seves activitats relacionades amb la malaltia. L'última ha arribat a un acord amb la nord-americana Moderna, que treballa en una de les vacunes favorites contra la Covid-19, i això li ha suposat un gran impuls a la borsa.

PharmaMar és a l'espera que es confirmi si l'Aplidin pot emprar-se contra el coronavirus. A principis de 2018, l'EMA (Agència Europea del Medicament) no va autoritzar la comercialització d'aquest fàrmac per al mieloma múltiple a Europa, la qual cosa va suposar un dur cop per a l'empresa, que també es va reflectir en borsa. Ara, la biofarmacéutica té esperances que aquest no sigui el cas en la seva aplicació contra la Covid. De fet, PharmaMar va anunciant avanços, i ja ha deixat constància que el seu fàrmac mostra una activitat antiviral entre 2.400 i 2.800 vegades major que el remdesivir, el fàrmac de Gilead Sciences que ja ha estat aprovat per a la seva comercialització a Europa.

contador