Logista cau: la CNMC aprova "amb compromisos" la compra de Distrisur

L'operació, tal com es plantejava, podia afectar el grau de competència al mercat

Bolsamanía
Bolsamania | 19 jun, 2023 13:19
ep archivo   una rotonda frente a la sede del grupo logista a 6 de marzo de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Logista és un dels pitjors valors de l'IBEX aquest dilluns, amb caigudes que ronden el 2%. La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha autoritzat en segona fase l'adquisició de Distribuïdora de Publicacions del Sud (Distrisur) per part de la companyia, però ho ha fet subjecte a "una sèrie de compromisos" per mantenir la competència al mercat i, en particular, amb Distribucions Generals de Boyacá (Boyacá).

LOGISTA INTEGRAL
27,780
  • 0,36%0,10
  • Max: 27,88
  • Min: 27,64
  • Volume: -
  • MM 200 : 25,37
17:35 19/09/24

Logista Regional (filial de Logista Publicaciones que agruparà tota la seva activitat de distribució regional de revistes) adquirirà a Boyacá la seva participació en Distrisur, alhora que Boyacá entrarà al seu accionariat amb una participació minoritària.

Aquesta operació suposa "enfortir i expandir geogràficament l'enllaç accionarial entre Logista Publicaciones i Boyacá, fet que pot alterar els incentius per competir entre ells (especialment en algunes regions, però també a nivell nacional)", apunta la CNMC. Així, podria afectar "de manera significativa" el grau de competència en aquests mercats, ja que només hi ha un altre operador amb un grau d'implantació similar, afegeix.

Els termes originals de l'adquisició també preveien una contractació preferent de Logista Regional per a la distribució de futures publicacions que reforçava els riscos anticompetitius de l'operació.

ELS COMPROMISOS APROVATS

En primer lloc, Logista Publicaciones es compromet que Boyacá renunciï a nomenar representants al Consell d'Administració de Logista Regional durant un període de 3 anys, període prorrogable per la CNMC un any addicional.

En tot cas, Logista Regional no compartirà amb Boyacá, ni en rebrà, informació sensible des del punt de vista del dret de la competència.

Addicionalment, i una vegada finalitzat el període anterior, els representants que nomeni Boyacá a l'òrgan de direcció de Logista Regional no seran membres del Consell d'Administració de Boyacá. Aquesta segona part del compromís també tindrà una durada de tres anys, prorrogable per la CNMC un any addicional.

En segon lloc, Logista Publicaciones es compromet que la contractació de Logista Regional per part seva o per part de Boyacá per a la distribució de possibles nous fons editorials es realitzi en condicions de mercat i no discriminatòries. Aquest segon compromís té una durada indefinida.

contador