L'entitat obté un benefici de 73 milions d'euros fins el juny
Liberbank ha disminuït els seus beneficis un 41,6% durant el primer semestre en comparació amb el mateix període de l'any precedent, fins als 73 milions d'euros, després de l'aplicació dels sanejaments i de les dotacions a provisions, segons ha informat aquest dimecres l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
La generació de resultats per operacions financeres ha permès augmentar fins als 174 milions els sanejaments del crèdit
En concret, la generació de resultats per operacions financeres ha permès augmentar fins als 174 milions els sanejaments del crèdit, en reforçar-se en el segon trimestre amb la dotació de fons col·lectius no recurrents de 62 milions d'euros. Igualment es van enregistrar en el segon trimestre sanejaments col·lectius no recurrents associats a la cartera d'adjudicats per import de 84 milions d'euros, dins del capítol 'altres guanys i pèrdues', segons Europa Press.
Llegiu també: En directo | Resultados empresariales del segundo trimestre 2016 en España y EEUU
BAIXA LA TAXA DE MORA
Durant el primer semestre de l'exercici, l'entitat ha enregistrat una baixada de la taxa de mora fins al 8,8%, 1,5 punts menys que un any abans i amb una disminució del volum d'actius dubtosos de 377 milions, que representa una reducció del 16,3% respecte al juny de 2015.
Inclosos els actius EPA, la ràtio de mora s'ha reduït en 3,8 punts en comparació interanual, situant-se en el 17,1%, accelerant-se la seva reducció en el segon trimestre de 2016, en el qual el volum d'actius dubtosos ha disminuït en 613 milions.
Així mateix, Liberbank ha situat el marge d'interessos de l'entitat en 228 milions d'euros, amb una reducció interanual del 9,5%, a conseqüència de l'evolució dels tipus d'interès al mercat, sense que l'augment d'activitat i la reducció de costos financers compensessin la disminució dels ingressos, tant del negoci minorista recurrent, que va aportar 190 milions d'euros, com del negoci majorista (45 milions d'euros).
El marge comercial minorista del segon trimestre de 2016 ha obtingut l'1,53%
El marge comercial detallista del segon trimestre de 2016 ha obtingut l'1,53%, lleugerament inferior a l'1,59 del mateix període de l'any anterior. Els resultats per operacions financeres en el primer semestre han aconseguit els 232 milions d'euros, enfront dels 161 milions del mateix període de l'any anterior, i les comissions netes han crescut un 2,3%, fins als 93 milions, compensant tots dos conceptes la reducció de 63 milions dels resultats per dividends d'entitats participades.
D'aquesta forma, el marge brut s'ha situat als 554 milions d'euros, un 5,2% inferior al del mateix període de l'any anterior. El marge d'explotació ha aconseguit els 335 milions d'euros, un 7,8% menor, s'ha mantingut la contenció de les despeses d'administració (reducció del 0,1%), amb la disminució de les despeses de personal (1,8% menors).
BALANÇ SUPERA ELS 42 MILIONS D'EUROS
El balanç de l'entitat ha aconseguit una grandària de 42.149 milions d'euros, amb un creixement en el trimestre de l'1,1%, mentre que en termes interanuals el balanç es va reduir en un 1,6%.
Els recursos de clients minoristes, que inclouen dipòsits, fons d'inversió, de pensions i assegurances d'estalvi, han ascendit a 29.452 milions d'euros, la qual cosa, en termes intertrimestrales, ha representat un creixement del 2,5%, el mateix percentatge en el qual han crescut els dipòsits de clients d'altres sectors residents, que ascendeixen a 23.269 milions d'euros.
En termes interanuals, els dipòsits de clients d'altres sectors residents s'han incrementat un 0,8% respecte al mateix període de l'any anterior, sent del 8,5% el creixement en el cas dels dipòsits a la vista. Els recursos fora de balanç s'han situat en 4.588 milions d'euros, un 2,7% superiors a ara fa un any i un 0,7% més en comparació intertrimestral.
El patrimoni dels fons d'inversió ha crescut durant el trimestre un 2,4% fins arribar als 1.986 milions
El patrimoni dels fons d'inversió, malgrat les turbulències al mercat, ha augmentat en el trimestre un 2,4% fins a aconseguir els 1.986 milions (un creixement de l'11,1% en termes interanuals). Els recursos majoristes, captats als mercats de capitals, que inclouen cèdules hipotecàries no retingudes en balanç i deute sènior, han registrat una reducció interanual del 10,4%.
En el primer semestre de l'any, Liberbank va formalitzar nous crèdits per un import de 2.221 milions d'euros, amb un augment del 61,1% respecte al mateix període de l'any 2015. D'acord amb les noves ràtios de Basilea III, el Grup Liberbank ha aconseguit un nivell de CET 1 (Common Equity Tier 1) a 30 de juny de 2016 del 13,6% (mínim regulatori del 4,5%), una ràtio de Cabdal Nivell 1 del 13,8% (mínim regulatori del 6%) i una ràtio de Capital Total del 13,8% (mínim regulatori del 8%).
Llegiu més:
Liberbank presenta resultados este miércoles, ¿cuáles son las previsiones de los expertos?
El mexicano Enrique Tinajero compra 500.000 acciones de Liberbank
Liberbank reduce su beneficio en un 33% hasta 38 millones y pierde más de un 3% en bolsa
Liberbank devuelve 24,3 millones de euros en bonos a Sareb tras ajustar el traspaso de sus activos
Garicano renuncia a ser consejero de Liberbank para centrarse en otros ámbitos como Ciudadanos