Les vendes de les empreses cauen un 2,5% el maig i acumulen dos mesos de baixades

La facturació empresarial puja gairebé tres punts, fins a un 0,3%

Marta Gomez
Bolsamania | 20 jul, 2023 13:06
ep archivo   tendido electrico en barcelona
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

L'Índex General de Xifra de Negocis Empresarial (ICNE) corregit d'efectes estacionals i de calendari presenta al maig una variació del -2,7% respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquesta taxa és dues dècimes inferior a la d'abril. Per part seva, la sèrie original de l'ICNE experimenta una variació anual del -2,5%, 2,3 punts superior a l'abril, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Pel que fa a la facturació empresarial, en eliminar els efectes estacionals i de calendari aquesta és del 0,3%, fet que implica un augment de gairebé tres punts comparada amb la del mes anterior. A més, dels quatre sectors analitzats, dos presenten taxes mensuals positives i dues negatives.

Així, Indústries extractives i manufacturera presenta el major augment amb un 1,3%, mentre que Subministrament d'energia elèctrica i aigua, sanejament i gestió de residus registra el descens més important, amb baixades del 5,4%. Serveis no financers de mercat és el segon sector amb pujades en mostrar un augment del 0,6% i el Comerç mostra una baixada del 0,4%.

contador