El mercat ha descomptat els seus mals resultats i espera que el seu negoci es recuperi
Per què puja en borsa IAG, matriu d'Iberia, Vueling i British Airways, si ha presentat unes pèrdues històriques el 2020? Aquesta és la pregunta que es fan molts inversors minoristes aquest divendres, en observar l'excel·lent comportament borsari que registra el valor a l'IBEX 35.
Per respondre a aquesta pregunta, els analistes de Bankinter, que aconsellen comprar IAG, amb un preu objectiu de 2,50 euros, assenyalen que les pèrdues de 2020 "són històriques i, a més, superiors al que s'esperava". No obstant això, afegeixen que "l'impacte en mercat serà reduït perquè el mercat ja ho ha descomptat".
I esmenten tres raons que els fan seguir apostant per IAG. En primer lloc, comenten que "s'està produint una rotació des de sectors de creixement, com a tecnologia, consum discrecional o companyies de serveis públics, cap a sectors més cíclics".
Així, assenyalen que "els sectors amb exposició a la recuperació de l'activitat econòmica post pandèmia, entre els quals el sector turisme, i particularment les aerolínies, es veuran molt afavorits". No obstant això, precisen que cal "escollir companyies amb balanços sanejats i posició de lideratge".
En aquest sentit, la seva segona raó per apostar per IAG és que el seu "nivell de solvència i liquiditat és elevat", ja que compta amb una posició de caixa propera als 6.000 milions d'euros "tot i l'adversitat del context".
"L'efectiu es va situar als 5.917 milions d'euros el 31 de desembre de 2020, xifra que suposa una disminució de 766 milions d'euros respecte al 31 de desembre de 2019. Les línies de finançament generals i d'aeronaus compromeses i no utilitzades ascendien als 2.140 milions d'euros, suposant una liquiditat total de 8.100 milions d'euros", ha explicat IAG en presentar els seus comptes.
En tercer lloc, Bankinter explica que IAG "es veu beneficiada d'una consolidació del sector", ja que "moltes aerolínies van iniciar ja la crisi de la COVID-19 amb una situació molt delicada i elevats nivells de deute". Per tant, assenyalen que "el fet que aquestes companyies més febles desapareguin o minorin la seva activitat, redueix la competència i afavoreix els grups forts amb una posició financera més sòlida com IAG".
A més, comenten que "la compra d'Air Europa li permetrà obtenir elevades sinergies i augmentar les seves rutes", ja que "el preu que abonarà serà considerablement inferior al que inicialment negociat (500 milions enfront dels 1.000 milions)".
Per anàlisi tècnica, "l'objectiu de pujada cap al buit baixista setmanal de març (2,6160) -màxims de juny (2,6830)- segueix activat. Una altra cosa és que l'imponent buit s'aconsegueixi tancar, o, el que és el mateix, anul·lar. Però a per ell que va", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.