L'ERO d'OHL afectarà una "part important" dels 400 treballadors de les seves oficines centrals

Després de la venda de concessions i l'ajust emprès en construcció l'any passat

  • La companyia que presideix Juan Villar-Mir va mantenir aquest dimecres un primer contacte amb els sindicats
Bolsamanía
Europa Press | 18 abr, 2018 18:42
ep juntaaccionistasohl 20180109143502
OHL

La constructora OHL ultima un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà "una part important" de la plantilla d'uns 400 treballadors que suma l'estructura i les oficines centrals del grup a Espanya, segons han confirmat a Europa Press fonts sindicals.

OHLA
0,281
  • 3,08%0,01
  • Max: 0,28
  • Min: 0,28
  • Volume: -
  • MM 200 : 0,36
17:35 04/10/24

La companyia controlada pel Grup Villar Mir aborda aquest ajust després de la venda de la seva filial de concessions i un any després que escometés una retallada en les divisions de construcció i industrial a Espanya, que va afectar 457 treballadors, al 23% d'aquestes àrees de negoci.

El nou acomiadament col·lectiu és conseqüència de la reestructuració empresa per OHL que, després de la venda de la divisió de concessions, ha quedat com a empresa constructora i presenta una estructura de personal sobredimensionada.

OHL preveu presentar formalment l'ERO la setmana vinent, tal com el diari El Expansión avança a la seva edició d'aquest dilluns. Serà llavors quan es constitueixi la taula de consultes amb els agents socials i se'ls detalli l'impacte de l'ajust, per tal d'abordar al maig el preceptiu període de consultes.

La companyia que presideix Juan Villar-Mir va mantenir aquest dimecres un primer contacte amb els sindicats amb representació en l'empresa per notificar-los la seva intenció d'abordar el procés d'acomiadament col·lectiu i convocar-los per la reunió de la setmana que ve, segons han detallat en aquestes fonts.

SOBREDIMENSIÓ

Amb aquest ajust, OHL pretén adaptar la seva estructura a la nova dimensió de l'empresa que, després de la recent venda d'OHL Concessions i les desinversions realitzades durant els últims dos anys ha passat a convertir-se en una empresa exclusivament constructora.

La companyia, que el 2017 va encadenar un segon exercici en números vermells, abordarà l'ERO mentre perfila un nou pla de negoci per a aquesta nova realitat i dimensió, i mentre que, gràcies a la venda del negoci concessional, avança en el seu objectiu estratègic de retallar el seu deute.

En concret, OHL destinarà part dels 2.158 milions d'euros que ha obtingut amb concessions a cancel·lar les emissions de bons que actualment té vives, que sumen un passiu de 894 milions d'euros, en el marc de l'objectiu que es va fixar de cancel·lar deute brut amb recurs amb els fons que aixequés amb aquesta desinversió. Al tancament del 2017, el grup presentava un deute brut amb recurs d'uns 1.517 milions d'euros que suposava el 96% del passiu brut total.

contador