L'aerolínia Joon s'enlaira aquest divendres per esgarrapar mercat al 'low-cost'

El seu objectiu és competir de tu a tu amb les companyia de baix cost que lideren el mercat en el curt i mig radi

  • Joon tindrà un model de negoci híbrid entre les companyies de baix cost i les aerolínies tradicionals
Bolsamanía
Europa Press | 01 des, 2017 14:06
ep joon nueva aerolineasair france
JOON

Joon, la nova aerolínia d'Air France, s'estrena aquest 1 desembre amb l'objectiu de competir amb les 'low-cost' que lideren el mercat en el curt i mig radi i, s'expandeixen en les rutes de llarg radi, amb un model de negoci híbrid entre les companyies de baix cost i les aerolínies tradicionals.

AIR FRANCE - KLM
9,096
  • 0,15%0,01
  • Max: 9,10
  • Min: 8,84
  • Volume: -
  • MM 200 : 6,57
17:55 18/10/24
Joon començarà a operar des de París cap a Barcelona, Berlín, Lisboa i Porto, i a partir de l'estiu de 2018 volarà al Brasil i les Seychelles

La nova aerolínia s'enlairarà des de l'Aeroport de París-Charles de Gaulle a sis destinacions: Barcelona, Berlín, Lisboa i Porto, amb preus des de 39 euros (taxes incloses) per celebrar el seu llançament. Oferirà 51 vols setmanals a Barcelona, 37 vols a la setmana a Berlín, 28 vols setmanals a Lisboa i tres vols a la setmana a Porto.

Amb l'arribada de Joon la matriu Air France augmenta un 7% entre Barcelona i París-Charles de Gaulle. No obstant això, haurà de competir contra altres companyies com Norwegian, que s'ha avançat al llançament de la nova aerolínia augmentant un 18,2% la seva oferta de llarg radi a la Ciutat Comtal.

Des d'Air France confien que Joon ajudi la companyia a recuperar algunes destinacions de llarga distància que actualment "acaparen les companyies de baix cost", segons ha dit el director de la nova filial, Jean-Michel Mathieu, a la ràdio francesa 'RTL' i recull Europa Press.

A partir de l'estiu del 2018, la companyia volarà al Brasil i les Seychelles amb vols des de 249 euros i 299 euros, respectivament, per trajecte (taxes incloses) i sense maletes. En concret, volarà a Fortaleza (Brasil) dues vegades per setmana i a Mahé (Seychelles) tres vegades a la setmana, bitllets que posarà a la venda a l'hivern.

Competirà amb Level, la 'low-cost' per al llarg radi de IAG, que estrenarà al juliol la seva base a París-Orly, des d'on volarà a Mont-real, Guadalupe, Martinica i des del setembre a Nova York. Des de Barcelona ja vola a Buenos Aires, San Francisco (Oakland) i Punta Cana, amb connexions a Los Angeles durant l'estiu. Els bitllets des de París estan a la venda des de 99 euros i des de 129 a Nova York a flylevel.com.

NO ÉS UNA 'LOW-COST', PERÒ HI COMPETEIX

Air France aclareix que Joon és un nou model de companyia aèria que està entre la companyia clàssica i la de baix cost, emmarcada en el seu pla estratègic 'Trust Together'. La nova companyia neix amb el doble objectiu de recuperar algunes de les rutes no rendibles d'Air France mitjançant la reducció d'entre un 15% i un 20% dels costos operatius i servir com un laboratori per a la innovació.

Sent un 'rara avis' entre els models de negoci de les aerolínies, Joon vol competir contra les 'low-cost'. No obstant això, les reduïdes tarifes de companyies com Ryanair, easyJet o Norwegian --amb vols per sota dels 15 euros de vegades-- compliquen la tasca. Per destacar-se, la nova aerolínia vol conjugar preus assequibles i una oferta més personalitzada que la de les companyies de baix cost, més propera a la que ofereixen les aerolínies tradicionals.

Al llarg radi, Joon tindrà tres classes en la seva cabina: business, premium i econòmica, per diferenciar-se de les 'low cost'

La nova companyia d'Air France compta ja amb 140 tripulants de cabina (TCP) que espera augmentar a 1.000 auxiliars de vol d'aquí a l'any 2020 per a una flota de 28 avions, d'aquests deu per a rutes de llarga distància, segons ha afirmat el director general d'Air France, Franck Terner.

D'aquesta manera, operarà el seus vols de curt i mig radi amb avions A320/A321 i destinarà els A340/A350 a les seves rutes de llarga i mitja distància, a partir del 2019. En el llarg termini, 'Joon' tindrà tres classes en la seva cabina: 'business', premium i econòmica. Precisament, oferir tres tipus de classe en els seus vols és un dels aspectes amb els quals Joon vol desmarcar-se de l'oferta de Ryanair i easyJet i de Level, amb classe turista i 'turista premium'.

contador