La SEPI confirma que "analitza" comprar "una participació en Telefónica"

Tot i que encara no ha pres una decisió definitiva

César Vidal
Bolsamania | 31 oct, 2023 11:23
ep archivo   fachada de la sede de telefonica en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) ha confirmat que analitza comprar una participació accionarial en Telefónica.

Telefónica
4,338
  • -1,32%-0,06
  • Max: 4,42
  • Min: 4,31
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,88
17:35 19/09/24

"La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) monitoritza la situació de Telefónica, i està duent a terme una anàlisi exploratòria interna relativa a una eventual adquisició d'una participació accionarial en aquesta companyia", ha confirmat en un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

"Aquesta anàlisi per part de SEPI no pressuposa l'adopció d'una decisió que suposi aquesta adquisició", ha afegit el comunicat.

Aquest dilluns, es va publicar que el govern espanyol en funcions analitzava la compra del 5% de Telefónica a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI).

L'executiu espanyol parla amb altres inversors espanyols per tirar endavant l'operació, valorada en uns 1.000 milions d'euros, alhora que es planteja autoritzar l'entrada del fons sobirà d'Aràbia Saudita, a través de l'operadora de telecomunicacions STC, i permetre'l que arribi al 10% del capital.

EL GOVERN NO HO VA DESMINTIR

En ser qüestionada per aquest assumpte durant la jornada de dilluns, la portaveu del Govern i ministra de Política Territorial en funcions, Isabel Rodríguez, ha assenyalat que "és una empresa estratègica per a Espanya pel seu paper a l'àmbit de les telecomunicacions, però també a l'àmbit de la defensa. No comentarem cada informació que es publiqui sobre aquestes operacions per la prudència que n'exigeix aquesta rellevància estratègica".

"LA NOTÍCIA SERIA POSITIVA, SI ES CONFIRMÉS"

Els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar Telefónica, amb un preu objectiu de 5 euros per acció, van comentar que “la notícia seria positiva, ja que permetria donar el vistiplau a l'operació de compra del 9,9% de capital de Telefónica per la saudita STC (que ja en posseeix el 4,9%), evitant així l'overhang d'una potencial desinversió en cas de denegar-se.

"Al mateix temps", van afegir, "es dotaria més estabilitat l'accionariat de la companyia. Recordem, que a més d'STC, altres accionistes són Green Bridge (vehicle utilitzat per STC per a la compra del 4,9% del capital pendent d'autorització), BBVA (4,84%), BlackRock (4,98%), i Caixabank (4,87%)”.

CAPITAL MARKETS DAY

Telefónica presentarà resultats el proper 8 de novembre i, a més, celebrarà el seu Capital Markets Day. Els analistes de Citi consideren que "els objectius estratègics" que s'hi presentin "haurien de ser el principal impulsor de l'acció".

"Aquesta és la primera actualització estratègica important en anys, per això els missatges, particularment pel que fa als objectius estratègics i les ambicions a mitjà termini, haurien de ser el principal impulsor de l'acció, en lloc dels resultats del tercer trimestre en si", assenyalen des del banc nord-americà.

Un altre dels punts d'atenció serà el possible anunci d'un pla de baixes incentives a Espanya destinat a 5.000 treballadors, el 13% de la plantilla al nostre país.

contador