La pujada de preu de Movistar i Vodafone costarà 300 milions als consumidors

Vodafone encareix les tarifes de fibra i mòbil un 4,35% i Movistar, un 2,98%

Bolsamanía
Bolsamania | 09 gen, 2024 15:03
internet 20230607164114

Vodafone va actualitzar les quotes l'1 de gener i Movistar farà el mateix a partir del 15 de gener. Amb aquestes pujades de preus de les grans telecomunicacions del país, els consumidors encaren l'inici del nou any amb un cost extra de 306,67 milions d'euros, segons es desprèn de l'estudi realitzat per Kelisto.es.

Asseguren que la xifra, que té en compte l'increment de les ofertes de fibra i mòbil de les dues companyies, seria encara més gran si tenim en compte que aquests operadors tenen un catàleg flexible que permet afegits, alguns dels quals també s'han vist perjudicats per l'encariment. Per tant, com més tingui contractat l'usuari, més engreixaran els seus rebuts.

Com detallen, les pujades de preus de Movistar i Vodafone afecten la majoria del seu catàleg de tarifes i, per tant, gairebé tota la cartera de clients. Ara bé, només l'actualització d'imports als plans de fibra i mòbil, el tipus d'empaquetament més popular amb una quota de contractació del 43,76%, afectarà més de 9,34 milions de llars, que veuran créixer les factures a una mitjana de 2,8 euros al mes (més de 33,6 euros cada any).

L'increment d'aquest gener, igual que el que van haver d'assumir els usuaris l'any passat, no ha vingut acompanyat de millores en les tarifes, cosa que confirma el final de la política del "més per més", és a dir, pujo el preu, però a canvi ofereixo uns serveis més complets.

Però no només Vodafone i Movistar pugen les tarifes. El Grup MásMóvil, que es troba en plena fusió amb Orange, també ha mogut fitxa pel que fa a l'actualització de preus. El 2 de gener Virgin telco, que pràcticament no havia tocat les seves quotes des que es llancés el 2020, aplicava una pujada generalitzada (la fibra s'encareix un euro i les línies de mòbils entre un i tres), cosa que es tradueix en un increment mitjà del 6,38% en les ofertes convergents amb els dos serveis.

També la mateixa marca MásMóvil ha iniciat l'any amb un lleuger increment: el 8 de gener, les tarifes de fibra òptica pugen de preu dos euros (+5,84% de mitjana). Per compensar, la més barata de 300 Mb fa un salt de velocitat als 500 Mb i els canvis estan acompanyats de descomptes, amb una durada de 12 mesos per a la nova oferta de 500 Mb i la ja existent de 1.000 Mb.

"Amb el canvi de rumb que suposen les pujades de preus als serveis de telecomunicacions, analitzar les nostres necessitats de consum i comparar preus resulta fonamental per estalviar. Avui dia, un usuari que canviï d'operador pot veure reduït el preu de la tarifa de fibra i mòbil fins a un 66,1%, i el marge també és ampli amb els paquets més complets: per exemple, per a una llar amb Internet, dues línies de mòbil i TV de pagament el marge d'estalvi és de fins a un 50,13% (-506,52 euros anuals)", explica Sara Perales, portaveu de Comunicacions de Kelisto.

contador