La Junta d'Inditex aprova un dividend d'1,2 euros i un pla d'incentius a directius

El total d'aquest pla puja als 250 milions d'euros en accions de la companyia tèxtil

Álvaro Estévez
Bolsamania | 11 jul, 2023 18:26
ep la presidenta de inditex marta ortega y el consejero delegado de inditex oscar garcia maceiras a
M. Dylan - Europa Press

La Junta General d'Accionistes d'Inditex ha aprovat el repartiment d'un dividend d'1,2 euros per acció corresponent a l'exercici 2023 actual, així com un pla d'incentius per als seus directius valorat fins a 250 milions d'euros.

Inditex
52,060
  • 2,20%1,12
  • Max: 52,26
  • Min: 51,30
  • Volume: -
  • MM 200 : 43,13
17:35 19/09/24

Els accionistes també van ratificar que el nombre de membres del Consell d'Administració quedi fixat en deu, així com la reelecció d'Amancio Ortega Gaona, amb la categoria de conseller dominical, i de José Luis Durán Schulz, amb la categoria de conseller independent. Així, Inditex no cobrirà la sortida d'Emilio Saracho, que formava part del consell d'Inditex des del juliol del 2010 fins a abandonar el càrrec el juny passat.

El dividend esmentat es divideix, com es desprèn d'un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), un dividend ordinari de 0,796 euros per acció i un dividend extraordinari de 0,404 euros per acció, per la totalitat de les accions en circulació. La suma total que repartirà Inditex entre els seus accionistes pujarà als 3.740 milions d'euros.

"S'acorda, per tant, retribuir a les accions amb dret a dividend amb la quantitat d'1,20 euros bruts per acció. Havent pagat ja el dia 2 de maig de 2023, a compte del dividend ordinari, la quantitat de 0,60 euros bruts per acció, queda per abonar un dividend complementari ordinari i extraordinari de 0,60 euros bruts per acció, quantitat restant fins a completar el dividend total, amb càrrec, a la part necessària, a reserves de lliure disposició de la societat", expliquen des d'Inditex.

Aquest dividend complementari es farà efectiu als accionistes a partir del proper dia 2 de novembre de 2023.

Cal assenyalar que també s'han aprovat la Política de Remuneracions dels Consellers per als exercicis 2024, 2025 i 2026, així com un pla d'incentiu a llarg termini en efectiu i en accions dirigit a membres de l'equip directiu, incloent-hi els consellers executius, i altres treballadors del grup Inditex que siguin convidats a participar-hi, fins a un màxim de 750 beneficiaris".

Aquest pla té una durada total de 4 anys i està estructurat en 2 cicles temporals, i cadascun és independent de l'altre. El primer cicle del pla s'estén des de l'1 de febrer del 2023 fins al 31 de gener del 2026. El segon cicle, abasta des de l'1 de febrer del 2024 fins al 31 de gener del 2027.

El nombre màxim d'accions objecte del pla és de 7.500.000 accions ordinàries de la societat, representatives del 0,24% del capital social, de les quals, un màxim de 183.750 accions està dirigides al CEO d'Inditex, Óscar García Maceiras. Així, el muntant total d'aquest pla pujarà fins als 250 milions d'euros en títols de la companyia, 6 milions dels quals seria per a Maceiras.

UNA INDITEX "MÉS FORT"

Al conclave, que també va aprovar els comptes corresponents a l'exercici 2022, la presidenta de la companyia, Marta Ortega Pérez, ha assegurat que les dades obtingudes l'any passat i al començament del present exercici "són la conseqüència de la increïble tasca que dia a dia porten a terme els nostres equips, cadascuna de les persones que formen part d'aquesta companyia”.

"La màgia d'Inditex és el nostre treball en equip i els nostres valors, fortament marcats per l'autoexigència. Ningú ens garanteix el futur i això ho hem de tenir sempre present. Aquests valors fan que puguem ser petits com una família, però grans com a projecte. Celebrar els èxits com de tots i sentir els errors com d'un mateix. Aquesta és la força que explica la trajectòria de les nostres marques i la que ens dona el seu potencial de creixement futur”, ha afegit Ortega.

Per part seva, Óscar García Maceiras ha destacat que les últimes xifres demostren que "hem fet més forta la nostra empresa, més eficient i capaç d'afrontar nous reptes i de créixer amb rendibilitat i solvència en entorns molt exigents".

Segons Maceiras, Inditex compta "amb la salut financera necessària per seguir impulsant amb noves inversions les bases del creixement futur, desenvolupant nous projectes i millorant les nostres propostes comercials a tots els mercats, canals i formats".

"Tenim la confiança necessària i seguirem el camí de millora contínua que ha caracteritzat aquesta companyia al llarg de tota la seva trajectòria, sense perdre la seva essència", ha apuntat el conseller delegat de la tèxtil gallega.

Maceiras també ha anunciat que la companyia preveu augmentar les seves inversions fins a un 13% durant aquest exercici fiscal, cosa que elevaria la xifra fins als 1.600 milions d'euros respecte als 1.415 milions del 2022.

NOUS OBJECTIUS DE SOSTENIBILITAT

De la mateixa manera, el CEO d'Inditex ha anunciat davant els accionistes els nous objectius "extremadament ambiciosos" de sostenibilitat de la companyia radicada a Arteixo (A Corunya), els quals ha definit com "un pas més a la feina que la nostra companyia ha fet durant els últims anys".

En aquest sentit, la companyia s'ha compromès que al voltant del 40% de les fibres tèxtils utilitzades per les marques siguin "resultat de processos de reciclatge convencional". A més, un 25% seran "fibres de nova generació (en part escalades en col·laboració amb les empreses emergents detectades a través de l'Inditex Sustainability Innovation Hub)" i un altre 25% procediran d'"agricultura orgànica o regenerativa". En total, Inditex espera que al voltant del 90% de les fibres utilitzades el 2030 tinguin menys impacte ambiental.

D'altra banda, Inditex planeja impulsar un "pla de transformació de la cadena de subministrament" tant a la part social, a través de l'estratègia "El treballador, al centre", com a la part mediambiental, "centrats en aigua, abocaments, gestió de productes químics i energia".

Així mateix, la companyia gallega es compromet a donar suport a projectes per "protegir, restaurar o regenerar" fins a 5 milions d'hectàrees i contribuir a millorar la biodiversitat al planeta, a més de seguir estenent iniciatives de circularitat com 'Zara Pre-Owned'.

"Aquestes i altres iniciatives permetran reduir les emissions més d'un 50% el 2030, cap a l'objectiu d'aconseguir les emissions neutres el 2040 amb almenys un 90% de reducció", sentencien des de la companyia.

contador