La farmacèutica espanyola Insud Pharma fabricarà la vacuna d'AstraZeneca

La producció començarà al febrer a la planta 'Chemo', a Azuqueca de Henares

Bolsamanía
Bolsamania | 20 gen, 2021 13:38
astrazeneca portada

ASTRAZENECA

117,380

17:35 04/10/24
-1,89%
-2,26

Insud Pharma, la farmacèutica espanyola, fabricarà els vials de la vacuna d'AstraZeneca i la Universitat d'Oxford, encarregant-se del seu ompliment i empaquetament a partir de febrer a Azuqueca de Henares (Guadalajara), segons ha comunicat el Ministeri de Sanitat aquest dimecres. La producció comença al febrer a la planta de l'àrea industrial 'Chemo'.

Emiliano García-Page, el president de Castella-La Manxa, ha acompanyat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la visita a les instal·lacions de l'empresa, i ha dit que la planta serà protagonista en una de les més importants vacunes contra el coronavirus.

"Per a nosaltres és un motiu d'orgull i una garantia que la vacuna surti d'aquí", ha apuntat, i ha insistit en la seva satisfacció perquè, a més dels beneficis que la vacuna va reportar a la salut pública, també comportarà la creació de més llocs de treball.

Illa, per la seva banda, ha qualificat la notícia de "molt satisfactòria" i de "fita" per a Castella-La Manxa, Espanya i tot Europa.

"Me'n porto una impressió molt positiva", ha dit el ministre, al mateix temps que ha aprofitat per felicitar a tothom, des del personal sanitari fins als treballadors de totes les empreses que ho fan possible, incloent-hi el personal d'investigació per aconseguir vacunar amb seguretat i eficàcia al més aviat possible un nombre important de ciutadans espanyols i europeus.

contador