Planeja interposar dues demandes contra Nueva Pescanova durant els propers mesos
La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha volgut sortir al pas de l'especulació brutal que estan registrant les accions de Pescanova després de tornar a cotitzar després de diversos anys suspeses.
El regulador ha assenyalat en un comunicat que "considera d'especial interès" diversos aspectes rellevants sobre la companyia comunicats el passat 1 de juny per Pescanova. Entre ells, figura el risc que els litigis judicials que té previst posar en marxa contra Nueva Pescanova poden provocar la seva insolvència, si són contraris als interessos de la societat.
Pescanova assenyala que els seus advocats ultimen "dues demandes" contra Nueva Pescanova que s'interposaran "durant els pròxims mesos. Una per a la impugnació de l'ampliació de capital de Nueva Pescanova, aprovada amb data 19 d'abril de 2017, que ha suposat la dilució de la participació de Pescanova del 20% a l'1,6%, i una altra per a l'anul·lació del contracte de crèdit celebrat per Nueva Pescanova i set entitats financeres el 29 de desembre de 2015, amb un crèdit addicional de 300 milions d'euros a favor de les entitats acreditants, (l'anomenat crèdit supersenior)".
Pescanova afegeix que si perd qualsevol d'aquestes dues demandes, pot ser condemnada en costes a pagar 0,8 milions o 0,4 milions d'euros. "Si es perdés, per tant, qualsevol de les dues accions, Pescanova podria veure obligada a alienar una part o la totalitat de la participació romanent de Pescanova en Nueva Pescanova, per poder atendre aquestes costes i amb el risc afegit que el seu valor a la data de venda fora insuficient per atendre el pagament de l'eventual condemna en costes, cosa que podria situar Pescanova en un estat d'insolvència".
A més, la CNMV destaca la "informació sobre transaccions recents anteriors a l'aixecament de la suspensió". Aquesta informació assenyala que "Pescanova ha estat informada que recentment s'han realitzat operacions de compra venda d'accions de la Societat, fora de mercat, no comunicades i representatives d'un percentatge rellevant del seu capital social a un preu de 0,03 euros per acció".
D'altra banda, a la informació enviada a la CNMV es fa constar que Pescanova "ha passat a ser una societat de cartera amb tres actius principals:
1. Una participació, registrada comptablement en balanç de 2 milions d'euros al tancament de l'exercici anual 2016 que representa l’1,6% del capital social de Nueva Pescanova (l'empresa que aglutina l'activitat industrial) a la data d'aquest fet rellevant.
2. Un import en tresoreria de 2 milions d'euros (compte corrent i dipòsits bancaris).
3. Un compte a cobrar de Nueva Pescanova per passius no segregats i que romanen en el balanç de la Societat, que al tancament de l'exercici 2016 era de 42 milions d'euros, aproximadament. Aquest últim actiu es correspon simètricament amb un mateix import en el passiu, relatiu a deutes concursals pendents de pagament. Per tant això no afecta el patrimoni net de la Societat".
Finalment, Pescanova assenyala que no espera repartiment de dividends per part de Nueva Pescanova "fins que es torni la totalitat d'aquest deute concursal prevista l'any 2044".