La CNMC registra les seus de les elèctriques per possibles pràctiques anticompetitives

Les indagacions es van realitzar entre el 24 i el 28 d'abril i entre el 19 i el 23 de juny

Álvaro Estévez
Bolsamania | 28 jun, 2023 18:40
ep archivo   una torre de distribucion de la energia electrica
FOMENT DEL TREBALL - Archivo

La Direcció de Competència de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) està investigant possibles pràctiques anticompetitives als mercats d'instal·lació d'equips i prestació de serveis de mesura elèctrica, de comercialització d'energia elèctrica i de prestació de serveis energètics i de instal·lació i operació d'autoconsum a Espanya.

Segons ha assenyalat la CNMC, l'organisme va inspeccionar entre el 24 i el 28 d'abril i entre el 19 i el 23 de juny les seus de diverses empreses rellevants del sector elèctric, arran de múltiples denúncies rebudes sobre la presumpta existència de pràctiques anticompetitives als mercats anteriors.

En cas de confirmar-se aquestes presumptes pràctiques anticompetitives, expliquen, constituirien una infracció dels articles 2 (abús de posició de domini) i/o 3 (falsejament de la lliure competència per actes deslleials) de la Llei de Defensa de la Competència.

D'acord amb l'organisme presidit per Cani Fernández, les inspeccions són "un pas preliminar en el procés de recerca de les suposades conductes anticompetitives i no prejutgen el resultat de la investigació ni la culpabilitat de l'entitat".

En cas que com a resultat d'aquestes inspeccions es trobessin indicis de pràctiques anticompetitives prohibides per la Llei de Defensa de la Competència, es procediria a la incoació formal d'un expedient sancionador.

Les pràctiques esmentades es podrien considerar una infracció molt greu de la llei de competència, amb multes de fins al 10% del volum de negoci total de les empreses infractores durant l'exercici immediatament anterior al d'imposició de la multa.

contador