La CNMC inicia un expedient sancionador contra Telefònica per la Fórmula 1

Per l'acord amb Dazn relatiu als drets exclusius d'aquesta competició

Bolsamanía
Bolsamania | 04 mai, 2023 12:14
ep max verstappen en el gp de mexico de formula 1
Isaías Hernández/NOTIMEX/dpa

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha incoat un expedient sancionador contra Telefónica d'Espanya per l'acord aconseguit amb Dazn relatiu als drets exclusius de Fórmula 1 de les temporades 2021, 2022 i 2023.

Telefónica
4,351
  • 0,86%0,04
  • Max: 4,40
  • Min: 4,32
  • Volume: -
  • MM 200 : 3,93
17:35 04/10/24

Aquesta resolució forma part de la tasca de vigilància per verificar que Telefónica compleix els compromisos i les obligacions assumides per Telefónica per preservar la competència als mercats afectats per aquesta operació de concentració, ha explicat el regulador.

El 22 d'abril del 2015, la CNMC va autoritzar l'operació de concentració, condicionada al fet que Telefónica complís una sèrie de compromisos. Aquests compromisos es van prorrogar per un període addicional de tres anys per la resolució de 9 de juliol del 2020.

Telefónica es comprometia a posar a disposició d'altres operadors de televisió de pagament a Espanya una oferta majorista de canals propis premium en condicions equitatives, raonables, objectives, transparents i no discriminatòries i no adquirir ni explotar drets exclusius d'emissió o explotació a Espanya de canals de televisió editats per tercers, segons ha relatat la CNMC.

ACORD TELEFÒNICA-DAZN

Al juliol de 2021, la CNMC va declarar indicis d'incompliment pel següent acord entre Telefónica i Dazn de data 7 de gener de 2021:

Telefónica subllicenciava a Dazn els drets d'emissió en exclusiva (prèviament adquirits per Telefónica en exclusiva) de les competicions de Fórmula 1 per a les temporades 2021, 2022 i 2023.

Telefónica i Dazn acordaven les condicions en què Dazn permetia a Telefónica un accés no exclusiu als continguts de Dazn, i establia les limitacions a les quals tercers adquirissin aquests drets.

El contracte també determinava la manera com es computen els clients que contractin empaquetaments de Telefónica que accedeixin a continguts de Dazn (computats com a clients de Dazn a efectes del càlcul del cost mínim garantit que es paga per l'adquisició de canals de Telefónica amb continguts esportius premium).

"La incoació d'aquest expedient no prejutja el resultat final de la investigació. S'obre ara un període màxim de tres mesos per a la instrucció de l'expedient i per resoldre'l per la CNMC", ha explicat l'organisme.

contador