La caiguda d'ACS per Abertis "és excessiva" i "dona una oportunitat" per entrar al valor

La constructora es va enfonsar aquest dilluns un 10% a causa de la sentència del Suprem sobre la seva filial

Nieves Amigo
Bolsamania | 30 gen, 2024 15:49 - Actualitzat: 15:49
ep conferencia de analistas de acs de 2023
EUROPA PRESS

Els analistes valoren aquest dimarts com a "excessiva" la impactant caiguda del 10% registrada ahir per ACS després de conèixer la decisió del Tribunal Suprem, en què rebutja la major part de la reclamació de 4.300 milions d'Abertis (filial d'ACS) en relació amb les obres d'ampliació de carrils executades a l'autopista de peatge AP-7 l'any 2006. El Suprem només reconeix 32,9 milions del total reclamat.

ACS
47,460
  • 0,21%0,10
  • Max: 47,62
  • Min: 46,74
  • Volume: -
  • MM 200 : 40,45
17:35 20/12/24

Així ho creuen tant Juan Tuesta, expert de Bankinter, com Ángel Pérez, analista de Renta 4. Aquest últim afegeix que aquesta sobrereacció dels títols d'ACS "està donant una oportunitat per prendre posicions en el valor".

Abertis ha anunciat que apel·larà el resultat de la sentència i assenyala que l'impacte per al conjunt de la companyia suposa una pèrdua comptable neta de provisions de 250 milions i que, tenint en compte altres reversions de provisions i ingressos extraordinaris, l'impacte net al resultat el 2023 serà de només uns 29 milions.

Per part seva, ACS també ha emès un comunicat en què assenyala que l'impacte negatiu en els seus comptes consolidats serà de 14,5 milions i, per tant, "immaterial".

Tant l'expert de Bankinter com el de Renta 4 expliquen que en la valoració d'ACS no havien incorporat cap cobrament relacionat amb aquesta situació d'Abertis. "No contemplàvem en la nostra valoració una possible decisió favorable per part del Tribunal Suprem. L'assumiem, en cas que finalment fos així, com un possible catalitzador de la cotització", explica Pérez.

"Creiem que la reacció del mercat ahir va ser excessiva, ja que la pèrdua de capitalització borsària d'ACS (més de 1.100 milions) va ser molt superior a l'impacte real", insisteix Tuesta. "Aquesta sobrereacció del mercat s'hauria de tendir a corregir a curt termini, ajustant la retallada cap als nivells reals de destrucció de valor".

Ángel Pérez, per la seva banda, posa l'accent en el balanç "robust" d'Abertis, encara més des del pacte entre els seus accionistes i la petita ampliació de capital que van dur a terme. "Encara que l'import que poguessin haver rebut per aquesta compensació seria un impuls molt important per a la seva expansió inorgànica, considerem que segueix tenint capacitat per continuar amb aquesta estratègia a mitjà termini, i que això no suposi un canvi en la política de dividends".

contador