La banca es dispara en borsa per la possible fusió de Deutsche Bank i Commerzbank

La revista alemanya Manager Magazin publica que Deutsche Bank analitza aquesta possibilitat

  • El CEO del banc ha negat la possibilitat i assegura que l'estratègia és reduir la mida del banc
  • Els bancs europeus han pujat més d'un 2% de mitjana davant d'aquest rumor
Bolsamanía
Bolsamania | 31 ago, 2016 10:26 - Actualitzat: 18:28
Deutsche-bank-portada

Els dos grans bancs d'Alemanya podrien estar duent a terme converses per a una fusió. El rumor, instal·lat al mercat per una informació publicada per la revista Manager Magazine, apunta que Deutsche Bank analitza la possibilitat d'unir-se amb Commerzbank. Els bancs europeushan pujat més d'un 2% de mitjana davant d'aquest rumor.

COMMERZBANK
15,260
  • 0,10%0,02
  • Max: 15,37
  • Min: 15,07
  • Volume: -
  • MM 200 : 14,54
18:30 23/12/24
DEUTSCHE BANK N
16,308
  • 0,36%0,06
  • Max: 16,44
  • Min: 16,20
  • Volume: -
  • MM 200 : 15,11
18:30 23/12/24

Deutsche Bank, el banc més gran d'Alemanya per volum d'actius, sondeja internament si una fusió amb Commerzbank seria "útil". Així ho publica aquest dimecres la revista alemanya Manager Magazin, que adverteix que les consideracions són "teòriques" i que encara estan en una fase molt primerenca. Segons aquesta informació, la idea es debat de forma interna i només hi ha una "molt petita possibilitat de ser implementada".

La informació assegura que la idea es debate de forma interna i només hi ha una "molt petita possibilitat de ser implementada"

El CEO de Deutsche Bank participa avui dimecres en una conferència a Frankfurt. Preguntat sobre això, el CEO John Cryan ha assegurat que els plans del banc passen per reduir la mida perquè "sigui una mica més simple", recull Bloomberg. És a dir, nega la informació de Manager Magazin i assegura que l'estratègia de l'entitat és la contrària.

Tot i així, i que la mateixa revista reconeix que no és gaire probable que finalment cristal·litzi aquesta possible fusió, la publicació ha estat suficient perquè els inversors trobessin un motiu per augmentar la seva exposició a aquestes dues entitats, que lideren les pujades al DAX 30 alemany. En concret, Commerzbank es dispara un 4% a Frankfurt, mentre que l'alça supera el 3% per a Deutsche Bank.

L'increment de posicions es produeix en el conjunt del sector financer europeu. L'índex de referència de la indústria (Euro Stoxx Banks), s'ha anotat més d'un 2% en la sessió, amb alces que es traslladen al mercat espanyol. A l'IBEX-35, els bancs són els més han pujat. Popular s'ha disparat un 4,75%, mentre que Santander ha pujat un 2,34, Bankinter ha avançat un 2,19%; Bankia un 1,89% i CaixaBank s'han revaloritzat un 1,47%. En el cas de BBVA ha pujat un 1,05% i Sabadel ha avançat un 0,91%.

DIFICULTATS PER A LA BANCA ALEMANYA

La banca viu un escenari de tipus baixos i escassa rendibilitat, amb el qual precisament els tipus negatius (el tipus de facilitat de dipòsit està al -0,4% des de març) al Banc Central Europeu (BCE) ja li han costat al sector 2.800 milions d'euros per l'excés de liquiditat.

Els dos gegants de la indústria bancària alemanya estan entre els més grans patidors d'aquest escenari. En el cas de Deutsche Bank, el benefici dels sis primers mesos de l'any es va enfonsar un 83% respecte a l'any anterior, fins a situar-se en 232 milions d'euros. L'entitat està immersa en un procés d'ajust per a reduir costos i augmentar la solvència del banc. El mateix Cryan va reconèixer al juliol que necessiten ser "més ambiciosos" amb aquest procés. Les coses no li van anar gaire millor a Commerzbank, el benefici va disminuir durant el primer semestre en un 42,3% interanual fins als 372 milions d'euros. L'entitat va necessitar assistència pública durant la crisi financera, fet que provoca que el Govern alemany encara tingui una participació del 17%.

En borsa l'evolució ha estat similar, malgrat les pujades d'aquest dimecres, en l'acumulat de l'any Deutsche Bank es desploma un 40%, mentre que Commerzbank es deixa un 33%. El descens és més acuitat si s'utilitzen en la comparativa els 12 últims mesos, amb pèrdues del 50% i el 34% respectivament.

contador