Kuwait està interessat a comprar actius de Naturgy per 854 milions

Bankinter creu que la possible venda "pot tenir sentit estratègic"

Bolsamanía
Bolsamania | 30 ago, 2018 14:21
naturgyportada

El fons estatal de Kuwait, Wren House Infrastructure, s'està plantejant comprar els actius fora d'Espanya de Naturgy. Segons algunes fonts, estaria interessat a adquirir tot el capital de Global Power Generation (GPG). L'import de l'operació s'acostaria als 1.000 milions de dòlars (uns 854 milions d'euros). En arribar a acordar-se, la compra es realitzaria a través de Kuwait Investment Authority (KIA), el fons sobirà més antic del món.

Naturgy
23,220
  • 0,09%0,02
  • Max: 23,28
  • Min: 22,96
  • Volume: -
  • MM 200 : 22,42
17:35 04/10/24

Per la seva banda, des de Naturgy no han volgut aclarir si finalment es durà a terme aquesta venda ni si estan en converses amb Kuwait, país que va adquirir el 25% de GPG, societat que agrupa els actius de generació internacional de la companyia espanyola, fa tres anys després d'injectar capital per 500 milions d'euros.

Fa uns mesos, Wren House va vendre a Repsol una part del negoci de Viesgo, la cinquena elèctrica espanyola, per 750 milions d'euros després de comprar la companyia el 2014. Aquesta operació va suposar que KIA tornés al mercat espanyol.

Naturgy (antiga Gas Natural) va anunciar el juliol un nou pla estratègic per a 2022. Durant la seva presentació, el president de la companyia, Francisco Reynés, ha afirmat que té previst que 8.400 milions d'euros es destinin a inversions.

Naturgy va anunciar el juliol un nou pla estratègic per al 2022, que inclou 8.400 milions d'euros destinats a inversions

BANKINTER CREU QUE POT TENIR SENTIT

La possible adquisició per part de Wren House d'actius internacionals de generació de Naturgy "pot tenir sentit estratègic" per a l'energètica espanyola, segons els analistes de Bankinter. Naturgy no ha comunicat quines plusvàlues obtindria amb la venda, però la liquiditat obtinguda ajudaria a reduir endeutament, i això alleujaria la pressió sobre la valoració, segons els analistes del banc.

Bankinter estima que l'operació tindria un impacte "moderadament positiu" sobre Naturgy, que va enfocar el juny el seu nou pla estratègic cap a un millor tracte envers l'accionista mitjançant dividends atractius -amb una rendibilitat per dividend d'entorn del 5,8% o 6 %- i programes de recompres d'accions.

Aquesta seria la raó per la qual recentment ha venut certs actius, com les seves activitats a Itàlia i el 20% del negoci de distribució a Espanya per 2.580 milions d'euros en total, malgrat que la seva valoració està sota pressió. L'agència Fitch va reduir a principis d'agost la seva qualificació des de 'BBB+' a 'BBB'.

contador