JP Morgan, Citi i Wells Fargo: el mercat espera resultats febles

Diversos bancs han alertat que els seus ingressos per trading baixaran enfront de 2016

  • La reduïda volatilitat i la menor activitat al mercat de bons, factors negatius
  • També pesa la decepció pel retard en les reformes econòmiques promeses per Trump
César Vidal
Bolsamania | 14 jul, 2017 12:03
jp morgan

JP Morgan Chase, Citigroup i Wells Fargo. Tres dels bancs més poderosos del món presentaran els seus resultats del segon trimestre de 2017 aquest divendres. I malgrat que les accions de les entitats nord-americanes han registrat un bon comportament durant les últimes setmanes, el consens no sembla massa optimista sobre l'evolució dels seus comptes de resultats.

JPMORGAN CHASE
248,550
  • 1,55%3,79
  • Max: 249,15
  • Min: 243,03
  • Volume: -
  • MM 200 : 203,32
02:04 23/11/24

El sector bancari es va revalorar amb molta força després de la victòria de Donald Trump a les eleccions de novembre, ja que els inversors van descomptar una menor regulació, una reforma fiscal i un major creixement econòmic. Al seu torn, l'enduriment monetari que està duent a terme la Reserva Federal, amb pujades moderades però constants en el preu del diner, també ha estat un catalitzador positiu per al sector.

No obstant això, els escassos avanços de l'Administració Trump en la seva reforma financera, units al fet que la inflació no està pujant tant com s'esperava i en el creixement moderat de l'economia, s'han refredat els ànims dels inversors.

DEBILITAT EN ELS INGRESSOS PER TRADING

El factor negatiu més important que ha descomptat el mercat durant les últimes setmanes ha estat el fet que diversos bancs han confirmat que els seus ingressos per activitats de trading seran febles durant el segon trimestre.

Una de les principals senyals d'alarma va ser llançada per la directora financera de JP Morgan, Marianne Lake, que va assenyalar a finals de maig que els ingressos per activitats de trading havien baixat un 15% a l'abril i maig respecte al mateix període de 2016.

Lake va explicar que la tranquil·litat dels mercats (la volatilitat ha marcat mínims històrics durant el període) ha reduït la demanda pels serveis d'intermediació. A la mateixa línia, el conseller delegat de Bank of America, Brian Moynihan, ha comentat que els seus ingressos per trading havien baixat entre un 10% i un 12%.

En el cas de JP Morgan, la seva directora financera va afegir, a més, que la comparació amb el segon trimestre de 2016 serà particularment desafiador, pel fet que el banc va registrar ingressos rècord de trading durant aquest període. La menor activitat al mercat de bons també pesarà sobre els comptes d'aquestes entitats.

AQUESTES SÓN LES PREVISIONS

JP Morgan Chase, un gegant de 330.000 milions de dòlars, acumula una pujada del 7% el 2017, que s'amplia fins a prop del 50% durant els últims dotze mesos. El consens de FactSet espera un benefici per acció (BPA) d’1,59 dòlars, per sobre del BPA d'1,55 dòlars presentat durant el mateix trimestre de l'any passat. Pel que fa als seus ingressos, el consens espera una lleugera reducció fins als 25.060 milions de dòlars, enfront dels 25.210 milions de l'any passat.

Per la seva banda, Citigroup és un dels bancs que millor s'ha comportat en borsa el 2017. El seu guany anual és del 12%, que s'amplia fins al 58% durant l'últim any. Una de les raons és que, després d'aprovar els exàmens de la Fed, el banc va duplicar el dividend i elevar el seu programa de recompra d'accions en 15.000 milions de dòlars. La seva capitalització actual és de 184.000 milions de dòlars.

Per Citi, el consens de FactSet espera un benefici per acció d’1,22 dòlars, per sota del BPA d'1,24 dòlars del segon trimestre del 2016. El consens també anticipa una lleugera caiguda dels seus ingressos fins als 17.490 milions de dòlars des dels 17.550 milions.

Wells Fargo és un dels bancs que pitjor comportament borsari ha registrat durant els últims mesos. Des que es veiés afectat per l'escàndol dels comptes falses, les seves accions han perdut l'interès del mercat. Des del començament de l’any, tot just pugen un 0,2%; i durant els últims dotze mesos els seus títols han pujat un 15%, molt per sota de la mitjana del sector. La seva capitalització borsària és de 275.000 milions de dòlars.

Per Wells Fargo, FactSet espera un benefici per acció d’1,01 dòlars, la mateixa xifra que l'any passat. Els ingressos pujaran lleugerament, fins als 22.500 milions de dòlars des de 22.160 milions.

OPINIONS DELS EXPERTS

Des de Bankinter, comenten que "les expectatives de pujades de tipus i més marges haurien d'afavorir a aquests bancs, de manera que hem inclòs l'ETF iShares US Financial com a idea de curt termini". Aquests experts afegeixen que "no es pot descartar que, després de superar l'examen de la Fed, els bancs americans incrementin la seva política de dividends o la seva estratègia de recompra d'accions".

Per la seva banda, els experts d'HSBC, que han iniciat la cobertura de Citi amb un consell de 'mantenir' i un preu objectiu de 71 dòlars, molt proper al seu actual preu de mercat, consideren que el mercat ha descomptat gairebé totes les previsions positives sobre el seu negoci.

"El renaixement de Citi ha estat descomptat", afirmen aquests analistes, que destaquen la seva "posició líder" en el crèdit al consum, els mercats de capitals i les transaccions bancàries globals. També és la seva "sòlida posició de capital" que li ha permès augmentar el dividend i la recompra d'accions.

HSBC afegeix que "la rendibilitat hauria d'augmentar" per la pujada del marge d'interessos, recolzat en la bona evolució del negoci, la seva posició líder al mercat de targetes de crèdit als EUA i les bones previsions per al seu negoci a Mèxic. No obstant això, considera que "la major rendibilitat i les recompres d'accions ja han estat descomptats".

L'última referència que tenim de les tres entitats es va produir a mitjans d'abril, quan totes elles van presentar resultats del primer trimestre el mateix dia. En aquesta jornada, Wells Fargo va baixar un 3%, JP Morgan, un 1% i Citi, un 0,8%. Durant el primer trimestre de 2017, els sis majors bancs nord-americans van guanyar 24.539.000 de dòlars, un 26% més que durant el mateix període de 2016.

contador