Situen ara la valoració de les seves accions als 3,8 euros, amb una recomanació de 'mantenir'
Ence s'emporta una retallada del preu objectiu per part de Jefferies, que situa ara la valoració de les seves accions als 3,8 euros, enfront dels 4,2 euros d'abans, amb una recomanació de mantenir. Els analistes consideren que és probable que la confiança es mantingui moderada.
"Reduïm l'EBITDA fins als 155 milions d'euros (des de 290 milions d'euros) per reflectir la reducció dels preus reguladors de l'energia a Espanya al segon semestre del 2023 i els nostres preus mínims suposats de cel·lulosa. L'enfocament dels inversors ha tornat a centrar-se en el lliurament operatiu, els preus i les atractives oportunitats de creixement a mitjà termini d'Ence en energies renovables. No obstant això, és probable que la confiança es mantingui moderada amb l'EBITDA cíclic mínim el 2024"
Així ho expressen en un informe recent en què canvien les seves previsions enfront dels preus més baixos de l'energia i la cel·lulosa. De cara al 2024, rebaixen l'EBITDA en un 25% per tancar aquest cicle fins als 125 milions d'euros (des dels 167 milions d'euros), “impulsats per les nostres suposicions de preus de cel·lulosa més baixos”.
Així, a la divisió de cel·lulosa, veuen que els preus de la Xina tocaran fons el segon trimestre del 2023 i que els preus de l'índex brut europeu ho faran el tercer trimestre. "El nostre cas base assumeix preus per sota de la mitjana de 10 anys al segon semestre del 2023-2024 i plantes d'alt cost que tenen pèrdues d'efectiu", diuen.
"A l'EBITDA mínim cíclic el 2024, el palanquejament del deute net principal a l'EBITDA es pot acostar a 4 vegades. No obstant això, és òpticament enganyós atès que no hi ha convenis de deute, la liquiditat és manejable i la tendència més rellevant d'EBITDA de 130-140 milions d'euros a les nostres previsions de palanquejament es manté per sota de 2 vegades (l'objectiu d'ENCE és inferior a 2,5 vegades)”, expliquen.
Pel que fa a la divisió d'energia, els analistes observen “atractives oportunitats de creixement autofinançat”. Com detallen, veuen “oportunitats convincents de creixement de guanys a llarg termini per generar de forma constant més de 100 milions d'euros d'EBITDA. No obstant això, aquesta serà una història de demostració a través del creixement de la biomassa central a través de tres projectes amb una capacitat de 140MW i l'educació dels inversors creant convicció a les seves oportunitats industrials i de biogàs específiques”.
Estimen que el biogàs el 2030 podria afegir més de 65 milions d'euros d'EBITDA a Ence, "xifra que duplicaria efectivament els ingressos de la divisió d'energia renovable de 50-75 milions d'euros per al 2024-2026". "Apuntar 20 plantes de biogàs a llarg termini amb un cost d'inversió estimat de 20 milions d'euros per planta implica una inversió de 400 milions d'euros durant el 2024-2030 i un EBITDA incremental de 65 milions d'euros a partir del 2030".