Jefferies millora el preu a Meliá, però adverteix sobre el seu alt palanquejament

Els analistes es mostren cautelosos a causa de la incertesa macroeconòmica

María Campillo
Bolsamania | 01 mar, 2023 13:12
ep archivo   hotel melia
MELIA HOTELS - Archivo

Jefferies en dona una de freda i una de calenta a Melià. D'una banda, en millora el preu objectiu fins als 5,80 euros per acció des dels 4,70 euros anteriors i segueix recomanant mantenir el valor, però de l'altra, adverteix sobre l'alt palanquejament de la companyia i mostra la cautela davant l'alentiment economia. "Les accions no son cares, però creiem que tenen un preu just atesa la incertesa macroeconòmica", destaquen.

Melia Hotels
6,515
  • 2,60%0,17
  • Max: 6,54
  • Min: 6,35
  • Volume: -
  • MM 200 : 6,84
17:35 04/10/24

Els analistes de la companyia dels Estats Units indiquen que els resultats de l'hotelera han estat mixtos. Mentre que els baixistes es van centrar en el perfil de despalanquejament més lent del que s'esperava, els alcistes se senten encoratjats pel fort comerç actual i les reserves anticipades.

En aquest sentit, assenyalen que la demanda dels consumidors continua sent forta per ara i que fins ara s'ha mantingut sòlida, amb els ingressos impulsats pels preus i l'ocupació. Les reserves anticipades estan actualment un 29% per sobre dels nivells del 2019 (o al voltant d'un 40% interanual), però les cancel·lacions continuen sent la principal incertesa.

"Si bé, encara n'esperem una desacceleració al segon semestre, ara pronostiquem un RevPAR del +4.4% per al 2023 i augmentem l'EBITDA de l'any fiscal 23 en un +11%. Això impulsa un EPS més fort atès el perfil de palanquejament", afegeixen des de Jefferies.

Tot i això, els experts també es pregunten per la possibilitat d'una recessió i, davant aquest escenari, es mostren "cautelosos amb l'exposició d'oci de Meliá, el 70% de les vendes, que s'ha beneficiat de la demanda acumulada el 2022, però esperem que sigui vulnerable a les pressions dels consumidors i a la baixa”.

Per això, insisteixen que Melia ha de dur a terme un despalanquejament. "La reducció del deute net va ser inferior a la guia el 2022, a causa del moment de la venda d'actius que es va canviar el 2022, així com que la companyia ara apunta a vendes d''almenys' 120 milions d'euros el 2023 enfront dels 200 milions d'euros originals. Això significa que Meliá és l'únic valor de la nostra cobertura on, en absència de Covid i recessió, el despalanquejament continua sent una prioritat a l'agenda", afirmen.

Tot i això, si finalment no hi ha recessió el 2023, des de Jefferies preveuen que "l'ocupació podria recuperar-se al 68% (enfront del 71% del 2019) amb un creixement de preus del 5%. En aquest escenari, la companyia podria generar un EBITDA de 519 milions d'euros. Això representa un avantatge de 20% per al consens FY23 i 30% per a les nostres estimacions. El deute net a EBITDA cauria fins a 3.4x a FY23E", conclouen.

contador