Intel dispara les alarmes: "Els seus competidors li estan traient quota de mercat"

És el pitjor valor del sector de semiconductors des del començament d'any

María Campillo
Bolsamania | 02 ago, 2024 18:27
le logo d intel a cote d une carte mere d ordinateur 20240802084543

Intel passa un moment molt delicat. El fabricant de xips ha presentat uns resultats del segon trimestre pitjors del que s'esperava i la seva guia ha decebut el mercat. Això ha portat la companyia a cancel·lar el dividend i a anunciar una retallada del 15% de la plantilla com a part d'un pla de reducció de costos de 10.000 milions de dòlars. La companyia ha disparat totes les alarmes.

INTEL
21,495
  • 3,49%0,73
  • Max: 21,69
  • Min: 21,03
  • Volume: -
  • MM 200 : 35,23
19:31 19/09/24

L'empresa ha obtingut entre l'abril i el juny una pèrdua neta de 1.610 milions de dòlars enfront del benefici net de 1.481 milions de dòlars del mateix període de l'exercici anterior. Els ingressos, per part seva, han assolit els 12.833 milions de dòlars, una xifra un 1% inferior als 12.949 milions de dòlars del segon trimestre de l'any passat i per sota dels 12.940 milions de dòlars estimats pel consens.

"Tant les xifres com les guies d'Intel van ser febles i això unit a la cancel·lació del dividend i al programa de retallada de plantilla han fet que el valor reaccionés molt negativament al mercat", expliquen des de Bankinter.

És més, els estrategs de l'entitat remarquen que "Intel és el pitjor valor del sector de semiconductors des del començament d'any, amb una retallada del -42%".

I és que la companyia no passa el millor moment. Tal com ha reconegut Pat Gelsinger, CEO d'Intel, “l'exercici financer del segon trimestre va ser decebedor, tot i que vam aconseguir fites clau en tecnologia de processos i productes. Les tendències del segon semestre són més desafiants del que esperàvem anteriorment, i estem aprofitant el nostre nou model operatiu per prendre mesures decisives que milloraran les eficiències operatives i de capital alhora que acceleren la nostra transformació IDM 2.0”.

En aquest sentit, Intel durà a terme un "realineament estructural i operatiu" a tota l'empresa, amb reduccions de personal, de despeses operatives i de despeses de capital de més de 10.000 milions de dòlars el 2025. Com a resultat d'aquestes accions, espera aconseguir una "línia de visió clara cap a un model de negocis sostenible amb els recursos financers i la liquiditat continus necessaris per donar suport a l'estratègia a llarg termini".

El gegant dels xips també ha pres la decisió de suspendre el dividend a partir del quart trimestre, reconeixent la importància de prioritzar la liquiditat per recolzar les inversions necessàries per executar la seva estratègia. Tot i així, ha reiterat el seu compromís a llarg termini amb un dividend competitiu a mesura que els fluxos d'efectiu millorin fins a assolir nivells sosteniblement més alts.

Unes mesures que posen en relleu com "la companyia segueix lluitant per recuperar la seva posició al mercat on els últims anys ha vist com alguns dels seus competidors li estan traient quota de mercat de forma continuada", conclouen a Bankinter.

contador