Indra signa un contracte a 3 anys de 600 milions d'euros per al futur caça europeu

Suposarà la creació de 1.000 llocs de treball directes, dels quals 400 seran interns

Bolsamanía
Bolsamania | 16 des, 2022 10:51
ep fcas
MINISTERIO DE DEFENSA

El grup tecnològic Indra ha signat un contracte de 600 milions d'euros a tres anys a la nova fase del projecte Futur Sistema Aeri de Combat (FCAS, per les sigles en anglès).

Indra-A
16,380
  • -0,49%-0,08
  • Max: 16,45
  • Min: 16,11
  • Volume: -
  • MM 200 : 17,97
17:35 20/12/24

El Ministeri de Defensa espanyol ha explicat que el contracte posa en marxa la següent fase del projecte NGWS/FCAS i ha estat adjudicat el 15 de desembre a Dassault Aviation, Airbus, Indra i Eumet (empresa conjunta entre Safran Aircraft Engines i MTU Aero Engines).

Aquest contracte, valorat en total en uns 8.000 milions d'euros, tindrà per objecte preparar i fer les demostracions dels diferents sistemes de l'NGWS. Una de les principals fites d'aquestes demostracions serà el primer vol del demostrador del New Generation Fighter (avió de combat de nova generació).

IMPORTÀNCIA PER A INDRA

El contracte signat per Indra tindrà una durada de 3 anys i suposarà la creació de 1.000 llocs de treball directes, dels quals 400 seran interns a Indra.

Indra, com a coordinador nacional del programa a Espanya (que hi participa en igualtat de condicions amb França i Alemanya, que compten amb els coordinadors nacionals respectius, Dassault Aviation i Airbus), serà l'encarregada d'impulsar i coordinar la participació industrial espanyola, fomentant el desenvolupament de les empreses i pimes del sector, i de tot l'ecosistema innovador, amb les universitats i els centres de recerca al capdavant. Indra comptarà amb una seu i un centre de treball dedicats exclusivament al projecte FCAS.

"És una fita sense precedents per a la defensa europea i espanyola i per a Indra, de la qual es beneficiarà la resta del teixit industrial", ha explicat el conseller delegat d'Indra, Ignacio Mateix.

"Moltes de les tecnologies que desenvoluparem a l'empara d'aquest ambiciós programa tindran altres usos industrials a l'àmbit civil que tant Indra com Espanya aprofitaran", ha afegit el president de la companyia, Marc Murtra.

El 2017, la cooperació NGWS/FCAS va ser iniciada per França i Alemanya sota lideratge francès i Espanya s'hi va unir posteriorment el 2019. El seu objectiu rau en el desenvolupament d'un sistema de sistemes nou i interconnectat: l'NGWS se situarà al centre dels sistemes de combat aeri europeus del segle XXI.

Al seu nucli, l'avió de combat de nova generació, NGF, estarà connectat a drons d'acompanyament (remote carriers) i tindrà l'avantatge d'aprofitar nombroses capacitats aèries, navals, terrestres o espacials, gràcies a un núvol de combat. Basat en tecnologies capdavanteres, l'NGWS permetrà a les forces aèries d'Espanya i a la Marina francesa beneficiar-se plenament de l'era del combat col·laboratiu.

"Aquest projecte tan ambiciós reuneix nombroses indústries als nostres tres països. Els principals actors industrials són Dassault Aviation, Airbus, Indra, Eumet, ITP, MBDA, SATNUS, Thales i FCMS", ha explicat el Ministeri de Defensa.

"Aquest projecte permetrà a les forces armades franceses, alemanyes i espanyoles preservar la seva superioritat aèria en futurs escenaris d'operació i a la indústria europea desenvolupar la seva competència, amb la finalitat que els nostres tres països romanguin, decididament, junts, al selecte club dels dissenyadors de sistemes aeris d'avantguarda", ha afegit el Ministeri.

contador