Indra puja: Sánchez vol donar més pes a la indústria espanyola de defensa a Europa

Defensa una transformació del sector per potenciar-ne el pes comunitari

Aitor Pereira
Bolsamania | 17 gen, 2024 18:49
ep archivo   sede de indra 20231006172403
INDRA - Archivo

Les accions d'Indra han pujat aquest dimecres a borsa (+2,69%), fins a assolir màxims històrics, després que el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, defensés la indústria de defensa del país i expressés la seva intenció d'emprendre una transformació que doti de més pes les empreses espanyoles a la Unió Europea (UE).

Indra-A
17,180
  • 2,38%0,40
  • Max: 17,25
  • Min: 16,71
  • Volume: -
  • MM 200 : 17,66
17:35 04/10/24

"Volem ser més grans. Crec que tenim bones empreses, diria jo, i el que necessitem és alinear els objectius per tenir una millor participació en aquests projectes de la indústria de defensa", ha assegurat en declaracions a Bloomberg TV en el marc del Fòrum de Davos.

D'aquesta manera, el president del Govern aposta per "estructurar i transformar la indústria de la defensa a Espanya" per fer-la més competitiva i dotar-la de més capacitat per afrontar els reptes i oportunitats a l'espai comunitari.

En aquest sentit, ha destacat que el sector públic ha de cooperar amb el privat per potenciar les opcions de la indústria de defensa espanyola. "És important que enfortim aquesta relació pública i privada per afrontar aquests desafiaments comuns", ha afegit.

Aquestes declaracions han provocat noves pujades a lesa accions d'Indra, que es revaloren per sobre del 10% a les dues primeres setmanes de l'any, mentre els analistes segueixen millorant les seves expectatives sobre la companyia.

Així, Morgan Stanley ha augmentat la valoració d'Indra fins als 14,80 euros per acció des dels 11,65 euros anteriors, si bé aquest preu se situa per sota del seu valor de mercat actual.

Per anàlisi tècnica, el valor, després d'una setmanes de consolidació lateral, "es troba en pujada lliure, sense cap resistència al seu camí", segons indiquen els experts de Borsamania.

La cotització d'Indra s'ha vist impulsada per l'interès que ha despertat al mercat la possible venda de la filial tecnològica Minsait.

Els fons de capital risc Bain Capital i Cinven han mostrat el seu interès per comprar aquest negoci, que Indra vol vendre per centrar el seu creixement en el sector de la Seguretat i la Defensa.

contador