Indra es desploma després d'uns resultats que "incompleixen àmpliament les expectatives"

Resultats febles que no compleixen les estimacions en termes d'EBITDA per l'increment en despeses operatives i estabilitat en despeses de personal tot i la reducció de plantilla", assenyalen els experts de Bankinter

  • "Els resultats incompleixen àmpliament les expectatives", apunten des de Renta 4
Nieves Amigo
Bolsamania | 12 mai, 2017 21:50
fernando abril martorell indra
Fernando Abril-Martorell, president d'IndraArchivo

Indra se situa entre les tres companyies de l'IBEX que es desplomen aquest matí (ArcelorMittal, Popular i Indra), totes elles amb caigudes superiors al 5%. En el cas de la tecnològica, es deixa un 5,02% després de publicar ahir, dijous, després del tancament, uns resultats inferiors a les expectatives i que van reflectir un descens a la contractació.

Indra-A
16,570
  • 1,16%0,19
  • Max: 16,57
  • Min: 16,31
  • Volume: -
  • MM 200 : 17,97
17:35 23/12/24

"Resultats febles que no compleixen les estimacions en termes d'EBITDA per l'increment en despeses operatives i estabilitat en despeses de personal tot i la reducció de plantilla", assenyalen aquest divendres els analistes de Bankinter i afegeixen com a factor positiu el fet que la companyia hagi confirmat els seus objectius pel conjunt de l'any.

La contractació d'Indra durant el primer trimestre va baixar un 9% com a conseqüència de la pèrdua d'un contracte rellevant en l'àmbit de BPO a Telecom i Media

Indra va comunicar aquest dijous, després del tancament, un benefici net de 21 milions d'euros durant el primer trimestre del 2017, fet que suposa un augment del 77% enfront dels 12 milions obtinguts durant el mateix període de 2016. Les vendes van baixar al gener un 1%, fins als 638 milions d'euros. El tipus de canvi va contribuir positivament al creixement amb 14 milions d'euros. L'EBITDA va augmentar un 10%, fins als 48 milions d'euros. El marge EBITDA va millorar fins al 7,5% des del 6,9%. L'EBIT va augmentar un 16%, fins als 33 milions, mentre el marge EBIT va arribar al 5,2%, enfront del 4,6% del primer trimestre del 2016.

"Els resultats incompleixen àmpliament les expectatives", assenyala Iván San Félix, analista de Renta 4. "Esperem impacte negatiu en cotització després d'haver incomplert àmpliament l'estimació d'EBIT i després del gran recorregut el 2017 (puja un 24%)", assenyalava en un informe publicat aquest divendres a primera hora.

La contractació d'Indra durant el primer trimestre va baixar un 9% com a conseqüència de la pèrdua d'un contracte rellevant en l'àmbit de BPO a Telecom i Media, així com l'estacionalitat del negoci d'Eleccions i d'alguns contractes rellevants. El deute net es va reduir en un 19%, fins als 532 milions d'euros, mentre el flux de caixa lliure va ser negatiu en 5 milions d'euros, davant els 47 milions positius de l'any anterior, a causa de l’"elevat volum de cobraments que estaven estimats pels primers mesos de 2017 i que es van avançar al quart trimestre de 2016 (prop de 80 milions d'euros)".

Les despeses de personal es van mantenir en 331 milions d'euros, el mateix nivell que durant el primer trimestre del 2016. Els menors despeses associades al descens del 7% de la plantilla mitjana durant el període es van veure compensats per l'impacte dels tipus de canvi l'efecte de la inflació salarial i la periodificació de les eventuals provisions de personal a realitzar el 2017.

contador