Inditex: "Continuem veient un marge brut estable per a la segona meitat de l'any"

Els experts han preguntat per aquest paràmetre durant la presentació dels resultats

César Vidal
Bolsamania | 13 set, 2023 11:32 - Actualitzat: 16:03
ep el consejero delegado de inditex oscar garcia maceiras 1i y la presidenta de inditex marta ortega
M. Dylan - Europa Press

"Continuem veient un marge brut estable per a la segona part de l'any, després d'analitzar tots els components que influeixen en aquest paràmetre".

Inditex
53,220
  • 1,06%0,56
  • Max: 53,38
  • Min: 52,36
  • Volume: -
  • MM 200 : 44,37
17:35 11/10/24

És la resposta que ha donat, Ignacio Fernández, director financer (CFO) d'Inditex, als experts que han preguntat per aquest apartat del compte de resultats.

Durant la presentació davant d'analistes, la matriu de Zara ha assenyalat que espera un marge brut estable, en una forquilla de més o menys 50 punts bàsics.

Durant el primer semestre de l'exercici fiscal, el marge brut va augmentar un 14,1%, fins als 9.801 milions d'euros, i es va situar al 58,2% de les vendes (+27 punts bàsics respecte al primer semestre del 2022).

Inditex també ha anticipat que preveu una despesa ordinària de capital d'uns 1.600 milions d'euros per a la resta de l'exercici. "Seguim centrats a donar al negoci el que necessita. Veiem un creixement molt fort i seguirem invertint per al futur", ha afegit Fernández.

"Estem centrats en el nostre exercici operatiu. Optimitzar les nostres botigues, en conjunció amb la venda en línia, perquè continuem tenint un model molt diferenciat, i augmentar aquesta diferenciació és la nostra prioritat estratègica", ha conclòs el CFO d'Inditex.

DECLARACIONS DEL CONSELLER DELEGAT

Per la seva banda, Óscar García Maceiras, conseller delegat d'Inditex, ha comentat que "les nostres vendes en línia continuen creixent de manera forta".

"El nostre model serveix els consumidors en línia i en botigues físiques. És impossible explicar la fortalesa de les vendes en línia sense la presència de les nostres botigues físiques. Esperem que les vendes en línia segueixin creixent", ha afegit el directiu.

"Estem molt satisfets amb el nostre comportament a tots els canals, tant en botigues físiques com en línia. En el cas dels Estats Units, està funcionat molt bé i veiem oportunitats significatives d'expansió selectiva en aquest mercat, que ja estem desenvolupant", ha conclòs Maceiras.

contador