Iberdrola repartirà 0,274 euros per acció de dividend complementari

El pagament per a les persones que hagin optat per efectiu tindrà lloc el proper 2 d'agost

Bolsamanía
Bolsamania | 06 jul, 2022 12:07
ep el presidente de iberdrola ignacio galan en la junta de accionistas celebrada en bilbao
IBERDROLA

Iberdrola distribuirà entre els seus 600.000 accionistes 0,274 euros per acció en concepte de dividend complementari, d'acord amb els termes de la nova edició del sistema Iberdrola Retribución Flexible comunicats aquest dimecres per la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Iberdrola
13,570
  • -0,88%-0,12
  • Max: 13,73
  • Min: 13,35
  • Volume: -
  • MM 200 : 11,66
17:35 04/10/24

Aquest import se suma als 0,17 euros bruts per acció ja distribuïts al mes de febrer passat com a dividend a compte i als 0,005 euros per acció del dividend d'involucració distribuït després de la Junta.

La retribució total a l'accionista amb càrrec al 2021 és de 0,449 euros bruts per acció, un 6,4% més que l'any anterior. Iberdrola ha dit que segueix complint el compromís d'incrementar el dividend en línia amb l'evolució dels seus resultats.

En concret, els accionistes d'Iberdrola disposen de tres opcions: cobrar l'import corresponent al dividend complementari -0,274 euros bruts per acció- directament en efectiu; vendre els seus drets d'assignació al mercat o bé obtenir noves accions alliberades del grup de forma gratuïta. Aquestes tres opcions no són excloents, per tant l'accionista podria triar una de les alternatives o combinar-les d'acord amb les seves preferències.

Els accionistes que prefereixin rebre noves accions del grup de manera gratuïta necessitaran 36 drets d'assignació per obtenir un títol nou.

CALENDARI

El proper 8 de juliol és l'últim dia en què es negocien les accions d'Iberdrola amb dret a participar al sistema de dividend opcional Iberdrola Retribución Flexible. Per part seva, l'11 de juliol és la data de referència (record date) per determinar els accionistes de la companyia que tindran dret a participar en el repartiment.

El 21 de juliol finalitza el període comú d'elecció i el període de negociació al mercat dels drets d'assignació gratuïta.

El 2 d'agost es pagarà el dividend complementari als qui hagin optat per rebre efectiu mitjançant aquesta opció, i el 3 d'agost és la data prevista per a l'inici de la cotització de les noves accions que s'emetran en virtut de l'augment de capital.

contador