Iberdrola, reconeguda amb la qualificació 'A' per la seva divulgació en canvi climàtic

La companyia s'ha mantingut a l'índex més prestigiós de canvi climàtic al món, el CDP

Claudia Alonso
Bolsamania | 06 feb, 2024 15:06
ep archivo   el presidente de iberdrola ignacio sanchez galan declara ante la junta general de
EUROPA PRESS - Archivo

Iberdrola ha estat reconegut per Carbon Disclosure Project (CDP) pel seu lideratge en transparència corporativa i exercici en canvi climàtic, assegurant un lloc al seu 'A List' anual. La companyia s'ha mantingut a l'índex més prestigiós de canvi climàtic al món, el CDP, amb la puntuació màxima. Segons les dades reportades per CDP, la companyia forma part d'un nombre reduït de companyies que ha aconseguit una qualificació 'A', entre més de 21.000 empreses analitzades.

Iberdrola
13,600
  • 1,61%0,22
  • Max: 13,61
  • Min: 13,33
  • Volume: -
  • MM 200 : 11,53
13:21 20/09/24

CDP utilitza una metodologia detallada i independent per avaluar les empreses, assignant una puntuació d'A a D- basada en l'exhaustivitat de la divulgació, el coneixement i la gestió dels riscos ambientals i la demostració de les millors pràctiques associades amb el lideratge ambiental, com l'establiment d'objectius ambiciosos i significatius.

Totalment alineada amb la Task Force on Climate-related Financial Disclosure (TCFD), CDP posseeix la base de dades mediambiental més gran del món, les puntuacions de la qual s'utilitzen per impulsar les decisions d'inversió i adquisició cap a una economia sostenible, resilient i amb zero emissions de carboni.

El 2023, més de 740 institucions financeres amb més de 136 bilions de dòlars en actius, van sol·licitar a les empreses que divulguessin dades sobre impactes, riscos i oportunitats ambientals a través de la plataforma de CDP, aconseguint un rècord de participació amb més de 24.000 empreses.

A la inclusió en aquest índex, cal sumar-hi la presència i l'alta puntuació aconseguida per companyia en els principals índexs de sostenibilitat internacionals, entre els quals figuren Dow Jones Bloomberg GEI, Moody's ESG, MSCI, FTSE4Good, Sustainalytics, ISS-ESG, Bloomberg GEI, EcoVadis, etcètera. sostenibilitat, i és un referent per la seva contribució directa als objectius globals, destacant-ne les aportacions en el camp de l'energia i el canvi climàtic.

OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE

La companyia centra els seus esforços en el subministrament d'energia assequible i no contaminant (objectiu 7) i en acció pel clima (objectiu 13), tot i que contribueix directament a assegurar aigua neta i sanejament (objectiu 6), ha augmentat la inversió en activitats d'R+D+i (objectiu 9), promou el respecte cap a la vida dels ecosistemes terrestres (objectiu 15) i treballa per establir aliances per assolir els objectius (objectiu 17).

D'altra banda, Iberdrola continua avançant en el compromís amb l'autosuficiència energètica i en el paper proactiu com a agent actiu en la lluita contra el canvi climàtic. Iberdrola ja supera els 41.000 megawatts (MW) de capacitat renovable instal·lada a tot el món i compta amb una producció d'energia elèctrica lliure d'emissions superior al 80%.

contador