Iberdrola i la seva filial al Brasil s'alien per reduir l'empremta de carboni

La 'joint venture' estarà controlada en un 51% per Carbon2Nature i en un 49% per Neoenergia

Bolsamanía
Bolsamania | 18 jul, 2024 10:51
ep archivo   iberdrola debera subir un 10 los salarios de 1500 trabajadores a partir de junio por
EUROPA PRESS - Archivo

Carbon2Nature s'alia amb la filial brasilera d'Iberdrola, Neoenergia, per desenvolupar projectes que capturin carboni a través de solucions basades en la natura, que redueixin la petjada de carboni global, millorin la biodiversitat i promoguin una economia sostenible. Aquests objectius estan plenament alineats amb les estratègies corporatives de les dues companyies.

Iberdrola
13,385
  • -1,33%-0,18
  • Max: 13,69
  • Min: 13,34
  • Volume: -
  • MM 200 : 11,52
17:35 19/09/24

"L'acord permetrà accelerar el desenvolupament de projectes de conservació, gestió sostenible i restauració a diversos ecosistemes al Brasil, país clau per al desenvolupament de solucions basades en la natura a nivell mundial, i on s'aprofitarà l'àmplia experiència al mercat brasiler de Neoenergia per portar a èxit els projectes identificats", ha explicat la cotitzada espanyola en un comunicat.

Amb motiu d'aquesta aliança, es crearà una joint venture, que estarà controlada en un 51% per Carbon2Nature i en un 49% per Neoenergia. La majoria dels projectes al Brasil seran forestals, però també s'analitzaran projectes centrats als ecosistemes marins (Blue Carbon). Durant els propers anys, s'espera capturar més de 10 milions de tones de CO2 mitjançant una densitat arbòria de 15 milions d'arbres repartits en més de 19.000 hectàrees.

Els projectes es regeixen sota l'enfocament de la triple I: integritat, innovació i impacte a llarg termini. Tots estaran certificats amb estàndards de qualitat reconeguts a nivell internacional/nacional, que validaran la seva contribució climàtica a la millora de la biodiversitat, al benestar de les comunitats locals i altres objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

Iberdrola va llançar fa un any Carbon2Nature amb l'objectiu de capturar i fixar a la natura més de 60 milions de tones de CO2 mitjançant projectes de restauració, conservació i gestió sostenible de llarga durada i amb alt impacte climàtic, ambiental i social.

Participada al 100% per Iberdrola, segueix el compromís de l'energètica amb un model sostenible sustentat en dos objectius prioritaris: aconseguir zero emissions netes a tots els abasts abans del 2040 i tenir un impacte net positiu en la biodiversitat per al 2030.

Amb una visió global, però posant èmfasi en allò local, Carbon2Nature està avançant en el desenvolupament de projectes a nivell global. En un any, ja té quinze projectes en desenvolupament i més de 40 en estudi a deu països, amb focus sobre Espanya, Mèxic, Colòmbia i Austràlia. La seva estratègia se centra en projectes forestals de reforestació i gestió sostenible, amb més d'onze projectes operatius a Espanya que abasten una superfície de més de 2.500 hectàrees i un en desenvolupament a Colòmbia a més de 5.000 hectàrees.

També s'està posicionant en projectes en ecosistemes marins coneguts com a carboni blau, desenvolupant un projecte de restauració de manglar a Mèxic i un pilot pioner per a plantació de praderies de posidònia a Espanya. En la línia d'innovació, també té en marxa un projecte pilot d'evitació de metà en ramaderia a Espanya.

En total, la cartera de projectes en operació suposa a prop de 2 milions d'arbres plantats o pendents d'execució que capturaran més de 800.000 tones de CO2. S'hi afegeix una àmplia cartera en negociació que implicarien la plantació de més de 20 milions d'arbres i la captura de més de 14 milions de tones de CO2.

contador