Iberdrola Brasil signa un préstec verd bilateral amb MUFG per 28 milions d'euros

S'utilitzarà en projectes alineats amb els principis ESG per millorar el subministrament d'energia

Bolsamanía
Bolsamania | 07 ago, 2023 12:43 - Actualitzat: 12:43
ep iberdrola brasil firma su primer prestamo verde bilateral con el banco japones mufg
IBERDROLA

Iberdrola ha anunciat aquest dilluns que la seva filial al Brasil, Neoenergia, i Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) han signat un acord de finançament de 150 milions de reals brasilers (uns 28 milions d'euros) per millorar la xarxa de distribució a l'àrea de concessió de Neoenergia Brasília, que atén al voltant d'1,1 milió de clients al Districte Federal.

Iberdrola
13,570
  • -0,88%-0,12
  • Max: 13,73
  • Min: 13,35
  • Volume: -
  • MM 200 : 11,66
17:35 04/10/24

Aquest és el primer préstec verd bilateral entre les dues organitzacions i compta amb una durada de dos anys i mig, segons recull la nota de la companyia, que remarca que aquests recursos es destinaran a projectes alineats amb els principis ESG (ambientals, socials i de governança, per les sigles en anglès) per millorar el subministrament d'energia.

L'àrea de concessió de Neoenergia Brasília puja fins als 5.780 quilòmetres quadrats i cobreix les 33 regions administratives que componen el Districte Federal. MUFG, destaca Iberdrola, ha anat augmentant el volum de finançament sostenible a Llatinoamèrica, i l'aliança amb clients com Neoenergia és clau per a aquest creixement, segons destaca la companyia.

Aquest és el tercer finançament signat entre Neoenergia i MUFG, després de dos acords en aliança amb l'Agència de Cooperació Internacional del Japó. La primera operació, per valor de 768,3 milions de reals (uns 143 milions d'euros), es va dur a terme el maig del 2021, amb l'objectiu d'ampliar la xarxa de distribució de Neoenergia Coelba, concessionària a l'estat de Badia que atén uns 6,5 milions de consumidors.

La segona operació es va signar aquest mateix any, per uns 703,4 milions de reals (131 milions d'euros) per ampliar la distribució d'energia a l'àrea de concessió de Neoenergia Pernambuco, que dona servei al voltant de quatre milions de clients.

"Estem compromesos amb mantenir l'excel·lència en el servei per brindar energia sostenible, segura i fiable als nostres clients. Les inversions seran destinades a projectes d'ampliació i reforç de la xarxa de distribució, millorant l'eficiència i la qualitat en el subministrament d'energia i el benestar de la població del Districte Federal”, ha assegurat el director president de Neoenergia Brasília, Frederico Candian.

"Aquesta operació és molt important per a nosaltres. Tanquem el primer préstec verd bilateral de MUFG amb Neoenergia, aprofundint la relació amb un client rellevant i ampliant la nostra cartera de negocis sostenibles. Treballem al costat de Neoenergia per brindar la millor solució financera a les necessitats de la seva negoci i el millor moment per dur a terme l'operació. Estem contents amb el resultat obtingut", ha assegurat, per la seva banda, Juliane Yung, Head of Corporate & Investment Banking de MUFG per a Llatinoamèrica.

contador